top of page

Onze missie, Onze Visie

Door literatuur en reizen samen te brengen willen we je aan het denken zetten over mensen, culturen en de wereld. Want zowel lezen als reizen verbreedt je horizon.

Dit doen we door te kijken in, door en achter de boeken.


We kijken in de boeken om een beeld te vormen van onze volgende vakantiebestemming, om inspiratie op te doen of voor voorpret.
We kijken door de boeken op een andere manier naar de wereld. Literatuur vormt een lens die ons dingen laat zien voorbij onze eigen horizon.
We kijken achter de boeken om te kunnen ontdekken hoe onze lievelingsboeken tot stand zijn gekomen en welke plaatsen belangrijk zijn geweest in de levens van hun auteurs.

DSC06257.jpg

WIE BEN IK?

Mariska, jouw boeken- en reisexpert

Literaire Reizen is in 2022 opgericht om twee passies te delen: boeken en reizen. Al jarenlang ben ik bezig met boeken, als fervent lezer sinds mijn kindertijd, als studente literatuurwetenschap, als boekblogger en als collectioneur van de bibliotheek. Halverwege mijn studie ontdekte ik het reizen, de vrijheid van overal naartoe kunnen gaan, de spanning van nieuwe plaatsen ontdekken en het plezier van plannen en vooruit kijken. In 2022 werd het tijd om deze twee passies te combineren in literaire reizen.nl 

Al jaren zoek ik de leukste boeken uit die zich afspelen op de bestemmingen waar ik naartoe reis, ga ik op mijn vakantiebestemmingen op zoek naar de leukste boekwinkeltjes - het liefst boekwinkels die tegelijkertijd ook een koffiezaakje zijn - en locaties die me doen denken aan mijn favoriete boeken. Met deze ideeën ben ik deze website begonnen, het delen van mijn kennis en mijn passie, maar tegelijkertijd ook iets nieuws: kant en klare reisgidsen, zodat niet alleen ik, maar iedere literaire reiziger in de voetsporen van hun favoriete auteur kan treden!

DSC00207.jpg

Ons Team

Contactgegevens

Mariska Schouwenaars
Valkhofplein 40
6825 GL Arnhem

0640959045
info@literairereizen.nl

KVK 87466724
Vestigingsnummer 000053379047
BTW-id NL004429959B61

 

bottom of page