top of page
Jane Austen Icon.png

Jane Austen

Jane Austen is een van de meest beroemde auteurs uit Engeland. Haar werken worden vandaag de dag nog steeds ontzettend veel gelezen en geprezen. Stap met Literaire Reizen in de schoenen van deze iconische auteur en ontdek de plaatsen die haar leven en haar boeken hebben gevormd

Het leven van Jane Austen

Jane Austen werd geboren op 16 december 1775 in Steventon, Hampshire, Engeland. Ze groeide op in een liefdevol en literair gezin en kon het vooral goed vinden met haar oudere zus Cassandra. De eerste 25 jaar van haar leven woonde Jane Austen in Steventon, maar een andere stad zou later dé Jane Austen stad worden, namelijk Bath. Andere belangrijke steden in haar leven waren Chawton en Winchester.

Image by Elaine Howlin

De boeken van Jane Austen

De romans van Jane Austen gaan over de zoektocht naar ware liefde, de impact van sociale status en de uitdagingen waarmee vrouwen werden geconfronteerd in de Regency periode in het begin van de 19e eeuw. De boeken vervoeren de lezer naar een wereld van elegantie, sociale hiërarchie en onverwachte liefdes.

De personages in Austens boeken zijn herkenbaar en levendig en het zijn stuk voor stuk sterke en intelligente vrouwen die hun weg vinden in de samenleving.

Jane Austens had een subtiele schrijfstijl, vol scherpe observaties van menselijk gedrag en ironie. Met veel details en sterke personages weten de boeken ook nu nog lezers te vervoeren naar de tijd van regenten en vorsten.

Het meest bekend zijn Pride & Prejudice en Sense and Sensibility, maar ook haar andere boeken mogen er zeker zijn. Persuasion, Emma, Northanger Abbey en Mansfield Park zijn stuk voor stuk prachtige boeken die het verdienen om opnieuw en opnieuw gelezen te worden door lezers die ervan gaan houden.
.

Literaire evenementen Jane Austen

Jane Austen Festival Bath 13 - 22 september

Bath is dé Jane Austen stad en het is dan ook niet gek dat hier jaarlijks het Jane Austen Festival gehouden wordt in de herfst. Het is een 10daags evenement met wandeltochten, balls, theater, lezingen en zelfs een heuse gekostumeerde parade:


The festival begins with our Regency Costumed Promenade, which has been filling the streets of Bath with over 500 people in Regency dress since 2004 and holds the Guinness World Record for the ‘Largest gathering of people dressed in Regency costumes’. Full of bonnets, soldiers, and drummers the backdrop of Georgian Bath transports visitors back to the time of Jane Austen.

Dit evenement is een must voor iedere Jane Austen fan. Bezoek de website van Visit Bath voor meer informatie.

bottom of page