top of page

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen en neem anders contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina. Binnen 3-5 werkdagen krijg je bericht.

 • Wat is Literaire Reizen?
  Literaire Reizen is dé website voor iedereen die van lezen en reizen houdt. We focussen we op twee dingen: Reizen in Boeken en Boeken in Reizen om zo twee passies samen te brengen.
 • Waar vind ik de privacyverklaring en algemene voorwaarden?
  Deze kun je vinden http://www.literairereizen.nl/privacyverklaring
 • Ik ben op zoek naar een bestemming, maar deze staat er nog niet bij.
  We zijn dagelijks hard aan het werk om nieuwe content te publiceren, maar omdat we ieder boek dat we aanraden ook echt zelf willen lezen om een aanbeveling te kunnen schrijven, kost het soms wat tijd. Daardoor kan het soms zijn dat een bestemming die je zoekt er nog niet bij staat. Stuur ons een berichtje met je bestemming, en dan kunnen we kijken of we al wat aanraders voor je hebben en of we de artikelen over jouw bestemming kunnen prioriseren!
 • Wat is Reizen in Boeken?
  Reizen in Boeken focust op leesvoer. Leestips en allerlei andere artikelen die te maken hebben met boeken die gaan over bepaalde reizen of bestemmingen. Welke boeken wil je echt lezen ter voorbereiding op een gewilde reis? We proberen de pareltjes en minder bekende boeken te bespreken, alsmede de niet te missen klassiekers. Alle genres zullen worden besproken, zowel literatuur als non-fictie, kinderboeken en Young Adult, thrillers, mysterie en historische fictie.
 • Op wat voor soort boeken focussen jullie?
  We focussen op boeken binnen allerlei verschillende genres. We proberen een zo breed mogelijk antwoord te geven op de vraag: Welke boeken wil ik lezen als ik naar dit land toe reis? We willen zorgen dat we voor iedereen boeken kunnen aanbieden, wat je favoriete genre ook is. We willen aan de ene kant focussen op boeken die je iets nieuws leren over het land, de cultuur, de mensen of de geschiedenis. Lezen kan je wereld verbreden en daar willen we je bij helpen. Maar ook willen we de boeken benoemen die 'gewoon' leuk zijn om te lezen. Waarmee je vanuit je eigen huis kunt reizen naar nieuwe bestemmingen zonder dat je nieuwe dingen hoeft te leren. Ten slotte willen we je laten kennismaken met nieuwe auteurs die uit de landen komen die we bespreken. Kortom: voor ieder wat wils!
 • Wat is Boeken in Reizen?
  Boeken in Reizen focust op de reizen zélf. Stap in de voetsporen van favoriete personages en zie nieuwe landschappen door hun ogen. Volg auteurs op hun wegen, die geleid hebben tot de meest prachtige meesterwerken. In de categorie Boeken in Reizen vind je artikelen en reistips, maar ook kant en klare reisgidsen zodat je snel zelf op reis kunt.
 • Hoe vaak worden de reisgidsen gereviseerd?
  Ieder jaar worden alle hotels, restaurants, uitjes en linkjes in de reisgidsen opnieuw bekeken en aangepast waar nodig.
 • Kan ik bij Literaire Reizen ook een complete reis boeken?
  Momenteel is dit nog niet mogelijk. In de webshop kun je kant-en-klare reisgidsen kopen zodat je je reis zelf kunt indelen en boeken. Zo kun je precies kiezen voor de onderdelen die het beste bij jou passen!
 • Hoe kan ik betalen?
  Je kunt betalen via paypal en via Ideal. De betalingen gaan via Mollie.
 • Hoe werkt retourneren?
  Wat jammer dat je niet tevreden bent met je bestelling. Neem even contact met ons op over wat er misgegaan is. Digitale producten kunnen niet geretourneerd worden. Na aankoop van een fysiek product heb je 14 dagen recht van retour. Retourkosten zijn voor de rekening van de klant.
Ierland, Glendalough.jpg

Stel je vraag

Staat je vraag er niet bij? Stel hem dan hieronder in het contactformulier. Je krijgt binnen 3-5 werkdagen antwoord

Bedankt voor je bericht!

bottom of page