top of page
  • Foto van schrijverMariska

Het Engeland van Jane Austen

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Hoera, dit is alweer het honderdste artikel op Literaire Reizen! Inmiddels hebben we al een hoop mooie boekige plekjes uitgelicht. Uiteraard gaan we daar gewoon mee verder! In dit honderdste artikel willen we alvast een tipje van de sluier oplichten van één van onze nieuwe reisgidsen, namelijk: In de voetsporen van Jane Austen. Hou onze website en social media kanalen in de gaten zodat jij als een van de eersten deze toffe reisgids kan bemachtigen.


Maar vandaag eerst een voorproefje, wie was Jane Austen, waarom houden we zoveel van haar boeken en welke plekken waren belangrijk in haar leven? Sta je nu echt te popelen om een reisgids van jouw lievelingsauteur, stuur ons dan zeker een berichtje, via de mail of onze social media kanalen!

Het Engeland van Jane Austen

Wie was Jane Austen

Jane Austen was een bekende Engelse schrijfster. Ze is geboren op 16 december 1775 in Steventon, Engeland. Haar boeken maken tegenwoordig deel uit van de literaire canon. Ze schreef al toen ze erg jong was, las veel en hield van wandelen. Het meeste wat we weten van Jane Austen, weten we uit de vele brieven die ze schreef.


De boeken van Jane Austen

Jane Austen's Engeland, Literaire Reizen

Jane Austen schreef 6 boeken. De meest bekend zijn Pride & Prejudice en Sense & Sensibility. Haar andere titels zijn Mansfield Park, Emma, Northanger Abbey en Persuasion. Jane Austen is een van de meest gelezen en geliefde auteurs van het Verenigd Koninkrijk. Het realisme in haar boeken en het commentaar op de sociale gemeenschap en de klassenmaatschappij, waren erg vernieuwend voor haar tijd. Haar boeken zijn nu nog steeds erg populair. Omdat ze schreef over mensen en relaties, zijn ze nu nog steeds relevant. De personages zijn kleurrijk en de schrijfstijl is intelligent en kritisch. Het zijn verhalen waar je bij iedere lezing weer nieuwe dingen in ontdekt. Inmiddels zijn er talloze prachtige uitgaven van Jane Austens boeken te verkrijgen en zijn de verhalen meerdere malen verfilmd of omgetoverd tot serie of kostuumdrama's.


Het Engeland van Jane Austen

Jane Austen Bath, Engeland, Literaire Reizen

Jane Austens leven speelde zich geheel af in Engeland en ook haar boeken zijn gesitueerd in het Verenigd Koninkrijk. Zoals hierboven al genoemd is Austen zelf geboren in Steventon, en dat is dus een van de belangrijke plaatsen uit haar leven. Het is de stad waar ze is opgegroeid en waar ze grote delen van haar eerste drie boeken schreef, alsmede toneelstukken en korte verhalen.


De belangrijkste plaats in Jane Austens leven was Bath. Ze verhuisde naar de stad toen ze 25 jaar oud was. Het is een plaatje om te zien, de stad staat tegenwoordig ook op de Unesco Werelderfgoedlijst en is zeker een aanrader om te bezoeken. Helemaal een must als Jane Austen fan! Zowel Northanger Abbey als Persuasion spelen zich af in Bath. Er zijn verschillende Austen-bezienwaardigheden in de stad die je niet wil missen. Ten slotte wordt hier ook ieder jaar een Jane Austen festival gehouden. In dit artikel lichten we vast een tipje van de sluier op voor de Jane Austen reisgids die binnenkort te verkrijgen is op Literaire Reizen! Alle highlights in Bath, Steventon en de andere locaties die belangrijk waren voor Jane Austen en haar boeken, en die jij als echte fan niet wil missen, worden daarin uitgelicht. Volg ons op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte!14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page