top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: De aankomst

Bijgewerkt op: 15 okt. 2022

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

The Arrival van Shaun Tan

Vandaag: De aankomst van Shaun Tan

Dit boek is een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat het zich niet specifiek op één locatie afspeelt. Maar het is wel een boek over een reis, een aankomst in een wereld die je niet herkent en waarin je je plek moet zien te vinden.


De aankomst is een prachtige graphic novel zonder tekst over angst en verlies en je weg vinden in een vreemde wereld. Een wereld vol vreemde wezens, andere gebruiken dan je gewend bent, teksten die je niet kunt lezen en mensen die je niet kunt verstaan. Maar ook is het een verhaal van hoop, liefde en familie.


Het boek heeft geen tekst nodig, want de beelden zeggen genoeg. Ze brengen het gevoel van vervreemding sterk over, en net zoals dat er voor de hoofdpersoon niks uitgelegd wordt, wordt er ook voor de lezer niks uitgelegd, wat het gevoel dat het boek uitdraagt alleen maar versterkt.

Het is een verhaal wat eerder gaat over vluchtelingen en emigranten dan over reizigers, maar omdat het wel gaat over nieuwe werelden ontdekken en omdat de migrantenpolitiek helaas weer (of nog steeds) een belangrijk onderwerp is, vond ik dat dit boek een plek verdiende als boek van de week.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page