top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de Week: Horrorstör

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Vandaag: Horrorstör

Waar speelt het zich af: Een Scandinavische meubelzaak die écht niet de Ikea is


Het boek van vandaag is even wat anders dan wat we normaal gesproken delen, maar hij is te bijzonder om niet te noemen. Het speelt zich namelijk niet af in een land of stad, maar in een meubelzaak. Horrorstör van Grady Hendrix is een soort spookhuis gesitueerd in een Scandinavische meubelzaak genaamd Örsk. Het boek zelf is vormgegeven als een meubelgids, met een zachte kaft, een bestellijst en beschrijvingen van interessante meubelstukken. Alleen voor de vormgeving krijgt dit boek al een dikke tien.


De titel zegt al wat over het genre van het verhaal. Het is een paranormaal horrorverhaal dat ervoor zorgt dat je niet helemaal met een gerust hart door de winkel kan lopen bij je volgende Ikea-bezoekje. Het verhaal is spannend, leest vlot en je leest door omdat je wil weten of alles nog goed gaat komen. Kleine waarschuwing, er zit wel een scène in die eigenlijk te vies voor woorden was om te lezen. Afgezien daarvan is het boek een aanrader voor iedereen die iets te vaak de Ikea bezoekt, mensen die houden van horrorboeken óf mensen die wel houden van boeken die net even iets anders doen.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page