top of page
  • Foto van schrijverMariska

Literaire Agenda: Charlie and the Chocolate Factory


Vandaag een nieuw onderdeel, namelijk de literaire agenda! Hier plaatsen we tips of recensies van literaire activiteiten in Nederland waarvan we denken dat jullie ze leuk zullen vinden!


We beginnen met een heerlijke musical, namelijk: Charlie and the Chocolate Factory. Hoewel de titel Engels is, is de hele musical Nederlandstalig en dat geldt ook voor de liedjes. De musical is grappig en goed uitgewerkt, en heeft veel grapjes die bedoeld zijn voor volwassenen. De spelers brengen het verhaal van Roald Dahl echt tot leven.


Het boek heeft al aardig wat cultuurkritiek, bijvoorbeeld op verwende kinderen, de gevaren van te veel televisie kijken en vraatzucht. Deze musical verpakt deze kritiek in een moderner jasje, zo gaat het ook over (kinder)influencers en gamen. Daardoor wordt het gehele verhaal meteen een stuk actueler, maar tegelijkertijd blijft het wel trouw aan het originele boek.


Hoewel de liedjes nog best even in je hoofd blijven zitten, is deze musical echt een aanrader voor jong en oud. De musical speelt nog tot 5 maart in verschillende theaters.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page