top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: Loki

Bijgewerkt op: 6 dec. 2022

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Vandaag: Loki - Hoe word je een goede god? Vandaag een iets andere titel, dit is namelijk een jeugdboek dat zich niet duidelijk op één plek afspeelt. In plaats daarvan brengt het de Noorse mythologie over naar een jong publiek. De mythen zijn niet echt aan één land of plaats te koppelen, maar zijn wel erg belangrijk voor het Scandinavische gebied.


En wat een heerlijk, grappig boek is dit! Het is bedoeld voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar, maar er zitten veel grapjes en verwijzingen in die juist voor volwassenen bedoeld zijn. Sowieso zouden we als volwassenen meer kinderboeken moeten lezen, maar dat is een onderwerp voor een andere keer.


Loki, een enorme trickster die streken uithaalt met iedereen die hij tegenkomt, wordt voor straf naar Midgard gestuurd, oftewel de wereld van de mensen, om daar als 11jarige jongen te gaan leven en te bewijzen dat hij ook goed kan zijn. Dat gaat natuurlijk helemaal fout. Het boek is geschreven in de stijl van Het leven van een loser en de waanzinnige boomhut, voor wie wat meer thuis is in de jeugdboeken en maakt erg goed gebruik van de mythen, met veel grapjes, cultuurkritiek en goede verwijzingen. Een erg leuke kennismaking voor kinderen met de Noorse mythologie.Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page