top of page
  • Foto van schrijverMariska

3x Boeken om te lezen als je naar Graspop gaat

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het festivalseizoen van start gaat. Dit weekend is het tijd voor zowel Pinkpop als Graspop en het leek ons leuk om vandaag te focussen op boeken om te lezen als je naar een muziekfestival gaat. En dan voornamelijk Graspop, omdat er echt een aantal vette metal boeken te vinden zijn die perfect zijn voor liefhebbers van goede metal.


We sold our souls, grady hendrix

Grady Hendrix - We sold our souls

Als je het hebt over metal boeken, dan is We sold our souls van Grady Hendrix echt perfect. Deze horrorauteur weet een spannend verhaal neer te zetten over het verkopen van je ziel voor je muziek. Met een hoop metal-culture referenties, songteksten, complottheorieën en een vleugje horror is dit een must.


We sold our souls is een spannend verhaal van de auteur van Hörrorstor, een horrorverhaal dat zich afspeelt in de ikea, over Kris Pulaski die gitaar speelde bij de voormalige metalband Dürt Würk. De band is uiteengevallen nadat ze hun kans om te openen voor Slayer verpest hadden, en nu werkt Kris in een hotel achter de balie. De zanger van Dürt Würk, Terry, is wel mega beroemd geworden en wanneer hij zijn afscheidstour aankondigd, gaat Kris op onderzoek uit. Wat is er precies gebeurt en waarom heeft Terry wel het succes dat Kris niet heeft?

Boeken Graspop - metal boeken

Nicholas Eames - Kings of the Wyld

Een tweede boek dat niet kan ontbreken op het lijstje met boeken voor Graspop, is Kings of the Wyld van Nicholas Earmes. Het is een fantasyverhaal over een groep gepensioneerde avonturiers. Wanneer de dochter van een van hen vast komt te zitten in een stad die door een horde monsters belegerd wordt, besluiten ze “the band back together” te brengen voor één laatste, schijnbaar hopeloos avontuur.


Het boek lijkt een beetje op je eerste metal festival: je verwacht lawaai en actie, geduw en geschreeuw, schedels en vlammende zwaarden, maar wat je vooral bijblijft is dat iedereen eigenlijk vooral heel erg lief voor elkaar is. 


Begrijp me niet verkeerd: het boek zit vol met actie, en ja, er wordt uit schedels gedronken én er is een vlammend zwaard. Je verwacht ook niets minder, als je de cover en de flaptekst bekijkt. Maar Kings of the Wyld verrast door veel verder te gaan. We zien sterke mannen die niet bang zijn om hun emoties te tonen, vriendschap en vergeving, en bijna net zo veel verschillende vormen van liefde als dat er verschillende soorten monsters bevochten worden. Daarnaast zit het boek vol met droge humor, wat een mooie tegenhanger vormt voor de wanhoop waarmee de personages telkens weer geconfronteerd worden.


Goldy Moldavski - Kill the boy band

Wat willen we niet zien op een metalfestival? Juist, boybands! In het boek Kill the boy band gaat de hoofdpersoon samen met haar vriendinnen naar een optreden van hun lievelingsband en ontvoeren ze per ongeluk een van de bandleden. En de domste nog wel! Gaan we de boybands ten einde brengen in dit boek? Wie weet. Wat we wel kunnen vertellen, is dat dit boek wat meer Young Adult is dan de vorige twee. Naast dat het over boybands gaat, gaat het ook over ongeloofwaardige vertellers en dat je nooit zeker weet of een protagonist wel de waarheid spreekt...

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page