top of page
  • Foto van schrijverMariska

Romantische Reisverhalen

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.
Romantische reisverhalen

Fijne Valentijnsdag! Vandaag staat helemaal in het teken van liefde. Laten we met Literaire Reizen op zoek gaan naar romantische reisverhalen. Welke boeken nemen jou mee naar een idyllische plek voor een hartverwarmend liefdesavontuur? Tijd om een duik te nemen in romantische reisverhalen.


Romantische Reisverhalen

Als we kijken naar romantische reisverhalen dan is Julie Caplin een naam die meteen bij ons opkomt. Ze heeft een serie die Romantic Escapes heet waarin ieder boek gaat over een jonge vrouw die op reis gaat en de liefde van haar leven tegenkomt op haar vakantiebestemming. Ondertussen zijn er 10 boeken in deze serie met bestemmingen als Parijs, Tokyo, Brooklyn en Kopenhagen. Een deel van de boeken is naar het Nederlands vertaald, maar helaas nog niet alles. Het zijn erg fijne boeken die snel weglezen, met een fijn romantisch reisverhaal. Het leuke is dat de verhalen onderling verbonden zijn, omdat de personages elkaar tegenkomen in de andere boeken. Zo volgt Hannah in A cosy cottage in Ireland (deel 8 van de serie) een kookcursus in Ierland en ontmoet ze daar onder andere Izzy, de hoofdpersoon uit The Christmas Castle in Scotland (deel 9 van de serie). De boeken zijn afzonderlijk te lezen omdat de verhalen op zichzelf staan, maar het is erg leuk dat er contact is tussen de personages uit de verschillende boeken. Trakteer jezelf deze valentijnsdag op een romantisch reisavontuur met de boeken van Julie Caplin.


romantische reisverhalen - Literaire Reizen

Een andere auteur die we willen noemen met betrekking tot romantische reisverhalen, is Jo Thomas. Hoewel de boeken niet in een serie zitten of aan elkaar gelinkt zijn, heeft zij wel erg veel toffe romantische verhalen die zich op mooie bestemmingen afspelen. Ontsnap naar de Provence bijvoorbeeld, is een mooi verhaal dat zich afspeelt in Zuid Frankrijk. Ga je liever de sneeuw in, dan is Er was eens een rendier misschien iets voor je, want deze speelt zich af in Zweeds Lapland. Of ga naar Italië in De Italiaanse droom. Er is genoeg keuze.


Ben je op zoek naar romantische reisverhalen voor Young Adult lezers, dan raden we de boeken van Jenna Evans Welch aan. Deze boeken zijn heerlijk luchtig en humoristisch, maar tegelijkertijd leerzaam over de plaatsen waar de boeken zich afspelen. Er zijn momenteel drie boeken in de serie en ook deze zijn afzonderlijk te lezen. Love & Gelato is het eerste deel, en deze speelt zich af in Florence, Italië. Het tweede deel is nog beter, deze speelt zich af in Ierland en heeft als titel Love & Luck. Het derde deel heet Love & Olives en vindt plaats in Griekenland.


Literaire Reizen wenst je een fijne valentijnsdag!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page