top of page
  • Foto van schrijverMariska

Reizen in boeken

Bijgewerkt op: 19 apr.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.

Reisboeken

Naast het lezen van boeken die zich in een specifiek land afspelen, is het voor reizigers natuurlijk ook erg tof om boeken te lezen die gaan over reizen, maar zich niet beperken tot slechts één bestemming. Tijd voor een lijstje van de leukste reisverhalen!

Romans over reizen

Deze boeken zijn overal, maar toch kunnen ze niet ontbreken op deze lijst. De Alchemist van Paulo Coelho (niet te verwarren met de jeugdboekenserie over Nicholas Flamel, die overigens ook erg leuk is), is een boek over zowel een echte reis als een spirituele, en hoewel ik zelf niet gelovig ben, had dit boek echt wel wat mooie inzichten.


Dat geldt ook voor Eat, Pray, Love (Eten, Minnen, Beminnen in het Nederlands) van Elizabeth Gilbert. Ik dacht altijd dat dit boek gehypte chicklit was, maar ik kon het niet meer mis hebben. De reis van Liz die haar naar Rome brengt om Italiaans te leren, naar India om yoga te doen in een ashram en naar Indonesië waar ze uiteindelijk liefde vindt, is zo’n prachtig verhaal dat mij enorm inspireerde. De film is trouwens ook erg goed.


Young Adult boeken over reizen

I see London, I see France van Sarah Mlynowski, een auteur die ik al ken sinds de basisschool vanwege haar beha’s en bezemstelen serie, is een leuk young adult verhaal waarin de hoofdpersoon een reis maakt door Europa. Het is wel allemaal erg Amerikaans en de beschrijvingen van Amsterdam zijn niet erg flatterend, maar het is een heerlijk zomerboek dat makkelijk wegleest. Perfect voor een interrail trip of met een cocktail bij het zwembad.


The Gentleman’s guide to Vice and Virtue van Mackenzi Lee (of De grand tour van Henry Montague in het Nederlands) beschrijft een reis van het Engelse platteland, naar Frankrijk, naar Venetië en nog een paar andere gebieden. Het is een spannend verhaal waarin de hoofdpersoon telkens de meest onlogische keuze maakt, waardoor het hele verhaal erg onvoorspelbaar wordt. Het is een achtbaan! Ik raad vooral aan om dit boek te luisteren via storytel, omdat de verteller echt fantastisch is.

Non Fictie boeken over Reizen

Beetje een inkoppertje, maar ik ben altijd fan van de Lonely Planet boeken. Niet zozeer de reisgidsen, want zeker voor stedentrips pak ik altijd liever de time to momo gidsen, maar Lonely Planet heeft een enorm assortiment aan informatieve boeken en koffietafelboeken waar je als reisliefhebber van gaat watertanden. Mijn favorieten zijn De ultieme reisplanner van Europa, waarin staat welke maand je het beste naar welke plekken of steden kunt afreizen, In Her Footsteps over belangrijke vrouwen die de wereld veranderd hebben en de locaties die belangrijk zijn geweest voor hen en The Ultimate eatlist voor als je wil weten wat de lokale delicatessen zijn, voor de echte foodies onder ons!

Daarnaast heb je ook nog City Mazes, een boek met stedenkaarten in doolhof vorm, en de belangrijkste bezienswaardigheden in die steden. Erg origineel en een leuke manier om meer te weten te komen over een stad die je gaat bezoeken.


Boeken over reizen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page