top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de Maand: The Penguin Lessons

Vanaf dit jaar kiezen we voor een boek van de maand. We kiezen ijzersterke boeken met een goed plot, goed uitgewerkte personages en natuurlijk een sterke link met het land of de stad waar het verhaal zich afspeelt. Het boek van de maand februari is The Penguin Lessons.


The Penguin Lessons van Tom Michell

Tom Michell - The Penguin Lessons

Waar Speelt het zich af: Argentinië

The Penguin Lessons, of De Pinguinlessen in het Nederlands, is een prachtig waargebeurd verhaal van Tom Michell. De hoofdpersoon wil door Zuid Amerika reizen en neemt een baan als Engels docent in Argentinië. Wanneer hij in Uruguay over het strand loopt, ziet hij het strand vol olie liggen en daarin een heleboel pinguins die door de olie om het leven zijn gekomen. Eentje leeft er nog, en hij besluit hem mee naar Argentinië te nemen. Hij noemt hem Juan Salvador.


Het is een ontzettend lief, hartverwarmend verhaal, maar tegelijkertijd is het ook hartverscheurend dat er zoveel pinguins omkomen door olie. Het is een serieus probleem dat wordt aangekaart in dit boek. Naast dat we leren over pinguins en olie bij het lezen van het boek, leren we ook over Argentinië doordat de auteur door het land reist.


Koop het e-boek direct bij je boekhandel! Ben je fan van non-fictie boeken over schattige dieren, lees dan ook over Otter Country, een boek dat eerder door Literaire Reizen is verkozen als Boek van de Week!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page