top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: Paris by Starlight

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.


Paris by Starlight van Robert Dinsdale

Vandaag: Paris by Starlight

Waar speelt het zich af: Parijs (Helaas is dit boek nog niet naar het Nederlands vertaald)


Paris by Starlight is een prachtig, magisch boek. Als lezer waan je je in de magische stad die Robert Dinsdale neerzet. Het is net of je er zelf bent, zelf de lichtjes kan zien en de magie kan ervaren. Het verhaal is in prachtige taal geschreven en als lezer wil je iedere zin in je opnemen.


Tegelijkertijd is het een boek met een serieus onderwerp, namelijk de angst voor vreemdelingen. The People vestigen zich in Parijs en nemen hun magie mee. In eerste instantie zijn de Parijzenaren verwonderd, maar er zijn ook mensen die de magie wantrouwen en zich angstig en bedreigd voelen. De auteur laat prachtig zien hoe deze angst ontstaat en zich constant voedt tot er twee kampen tegenover elkaar staan. Het laat goed zien waarom mensen doen wat ze doen. Het verhaal is daardoor heel sterk, en in prachtige taal geschreven. Wat wil een boekenliefhebber nog meer? Koop het boek gelijk bij Libris!


17 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Kommentar


Op m'n tbr!

Gefällt mir
bottom of page