top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: The Lace Weaver

Bijgewerkt op: 11 apr.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.Lauren Chater, the lace weaver

Vandaag: The Lace Weaver

Waar speelt het zich af: Estland


Het boek The Lace Weaver van Lauren Chater speelt zich af in Estland ten tijde van de Sovjetbezetting van het land, in 1941. Het verhaal is opgedeeld in twee verhaallijnen. Aan de ene kant hebben we Kati, Een Estisch meisje dat opgroeit in armoede en probeert wat extra geld te verdienen met het weven van sjaals, een traditie die ze overgenomen heeft van haar grootmoeder. Iedere sjaal vertelt een eigen verhaal.

De andere verhaallijn is het verhaal van Lydia, dochter van een belangrijke man binnen de Sovjet Unie. Hoewel haar leven op eerste gezicht veel beter lijkt dan dat van Kati, blijkt dat zeker niet zo te zijn. Schijn bedriegt en ook Lydia is slachtoffer.


Het boek verweeft de verhaallijnen prachtig met elkaar, net zoals de sjaals, in mooie patronen en prachtig taalgebruik. Naast een prachtig verhaal is het ook erg leerzaam als je meer wil weten over de geschiedenis van Estland.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page