top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de Week: De zoon van de verhalenverteller

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Vandaag: De zoon van de verhalenverteller

Waar speelt het zich af: Libanon

De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan is een prachtig boek over familie, verhalen en vluchtelingen. De vader van Samir heeft hem verlaten, en de wanhoop en verdriet die hij achterlaat, zijn voelbaar voor de lezer. Twintig jaar later besluit Samir zijn vader te gaan zoeken in zijn geboorteland: Libanon.

Het boek schuwt belangrijke thema’s als vluchtelingen, geschiedenis en politiek niet, maar het belangrijkste in het verhaal is de liefde tussen familieleden en de vriendschap. Het is een goed samenspel van politiek (vluchtelingen en de conflicten in het Midden Oosten), de kracht van een verhalencultuur en de banden tussen familieleden en dan in het bijzonder een vader en zijn zoon. Koop het boek direct bij je boekhandel

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page