top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: The Paris Library

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Vandaag: The Paris Library De bibliotheek van Parijs in het Nederlands

Waar speelt het zich af: Parijs


De titel zegt al precies waar dit boek zich afspeelt, namelijk in de Bibliotheek van Parijs. Het boek is geschreven door Janet Skeslien Charles. Het is historische fictie, het speelt zich af in 1939. De Amerikaanse Bibliotheek in Parijs speelde een grote rol in het Franse verzet. Toen Joodse mensen niet meer welkom waren in de bibliotheek, namen de bibliotheekmedewerkers de rol op zich om boeken naar hen toe te brengen.


Het boek is een lofzang voor deze bibliotheek, een onderwerp binnen de tweede wereldoorlog waar veel mensen niet van af weten. Het is een mooi verhaal over dat goed en kwaad, rechtvaardiging en hoe een oorlog mensen verandert, maar ook over dat je mensen niet kunt beoordelen, omdat je nooit het hele verhaal kent.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page