top of page
  • Foto van schrijverMariska

Waarom Reizen in Boeken?

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Wij van Lire vinden dat boeken en reizen eenzelfde functie hebben. Namelijk je wereld verbreden. Als je alleen leest wat iedereen leest, kun je alleen denken wat iedereen denkt. Een literaire vorming is belangrijk bij het samenstellen van je eigen meningen en denkbeelden, omdat je je kunt inleven in personages met andere levens dan die van jezelf. Binnen de veilige wereld van een boek kun je uit je comfortzone stappen en in het leven van iemand anders. Zo krijg je empathie, leer je dat de wereld niet zwart/wit is maar grijs, leer je andere culturen kennen en kom je te weten waar andere mensen tegenaan lopen. Andere mensen die misschien heel anders zijn dan jijzelf.


If you only read the books that everyone is reading, you can only think what everyone else is thinking - Murakami

Door te focussen op boeken die zich in andere landen afspelen, of geschreven zijn door mensen met een compleet andere achtergrond, leren we die mensen en culturen beter kennen, op een eerlijke manier. We laten de mensen hun eigen verhaal vertellen in plaats van dat we dat voor ze doen. Geen oriëntaalse blik, maar een open houding in het zien, horen, lezen van het echte verhaal.


Literaire reizen biedt je een manier om je horizon te verbreden in een tijd waarin het zo belangrijk is om je eigen mening te leren vormen.


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page