top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de Week: Winter

Bijgewerkt op: 4 dec. 2022

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Laura Galloway - Winter zes jaar tussen de rendieren

Vandaag: Winter

Waar speelt het zich af: Lapland (meer specifiek: Kautokeino)


Het boek Winter van Laura Galloway is een prachtig, persoonlijk verhaal over het vinden van je plaats in de wereld en hoe het is om het gevoel te hebben nergens bij te horen. Het is het autobiografische verhaal van Laura zelf, die op een dag besluit naar Noors Lapland te reizen en er uiteindelijk te blijven wonen als ze een relatie krijgt met een rendierhoeder.


Aan de ene kant is het boek een prachtige lezing over het hoge noorden, perfect voor reisliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het leven daar. Want Laura moet zich enorm aanpassen en ze neemt in dit boek de lezer helemaal mee in haar ervaringen. Tegelijkertijd gaat een groot deel van het boek over haar leven in New York, voordat ze naar Lapland trok, en haar kindertijd, waardoor je echt het complete plaatje hebt. Het resultaat is een mooi, openhartig verhaal dat wegleest als een roman.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page