top of page

Boekige Plekjes in Bad Tolz

Boekige plekjes in Bad Tolz

Bad Tolz is een lieflijk stadje in het zuiden van Duitsland. Het ligt net onder München en is onderdeel van de Romantische Strasse: een toeristische route in Duitsland die van Würzburg naar het kasteel Neuschwanstein loopt. Zoals de naam al verklapt, is het een romantische route vol mooie uitzichten en idyllische plekjes. Bad Tolz is er eentje van, een lief stadje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.


Met gekleurde gebouwen, mooie gevels en traditionele Beiersche architectuur, vol met unieke winkeltjes die je nergens anders hebt, is Bad Tolz een tof stadje voor een middagje weg. Je kunt er heerlijk winkelen, een terrasje pakken óf mooie boekwinkels bezoeken.


Buchhandlung Hans Urban, Bad Tolz

Naast de lieflijke kledingwinkels kwamen we ook een aantal mooie boekwinkels tegen. De eerste was Buchandlung Hans Urban. Het decor trekt al meteen de aandacht, met prachtige boeken in de etalage. Helaas heeft deze winkel uitsluitend Duitse boeken, maar het is wel een pracht om even binnen te lopen, zelfs als je geen Duits kunt lezen. Binnen is het net een knusse huiskamer, met bloemen en kroonluchters en leuke cadeau artikelen tussen de mooie boeken door. Tegenover Hans Urban vind je nog een boekwinkel, namelijk Rupprecht Buchhandlung. Deze winkel is onderdeel van een keten en kom je in meerdere Duitse steden tegen. Deze boekhandel is een stuk groter en heeft wel een aantal kasten met populaire Engelse titels! Daarnaast hebben ze ook veel mooie cadeautjes, schrijfwaren en hebbedingetjes in deze winkel.


Rupprecht Buchhandlung, Bad Tolz

Ten slotte willen we Buchhandlung Winzerer nog noemen. Deze boekhandel bevindt zich wat verder het centrum in. Het is een mooie, grote boekhandel. Helaas was de winkel dicht toen wij er waren, maar de winkel zag er prachtig uit door de etalage en volgens Google is het een erg fijne winkel met deskundig personeel. Bad Tolz is dus een lieflijk stadje op de Romantische Strasse die je zeker een bezoekje wil brengen. Je vindt er mooie, unieke winkels en toffe boekwinkels.


Boekwinkels in Bad Tolz, Duitsland

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page