top of page
  • Foto van schrijverMariska

De drie leukste boekwinkels in Aken

We hebben al een aantal leuke hotspots voor boekenwurmen uitgelicht, bijvoorbeeld boekige plekjes in Londen of boekige plekjes in Parijs. Maar we zijn nog niet naar onze buren afgereisd: Duitsland!


De leukste boekwinkels in Aken, Duitsland

Eerder dit jaar bezochten we Aken en kwamen hier een aantal toffe boekwinkels tegen. De hoogste tijd om ze op een rijtje te zetten!


Aken is een prachtige stad vlakbij de Nederlandse grens. Vanaf Maastricht ben je er al in een halfuurtje! Een aantal highlights van de stad zijn de Dom, de schatkamer van de Dom en het Stadhuis. Ook kun je heerlijk winkelen in deze stad, zeker bij de mooie boekwinkels die je hier kunt vinden! Ook fijn om te weten: Engelstalige boeken zijn in Duitsland erg goedkoop!


Artemis Books

Artemis Books, Aken, Duitsland

Op nummer één in het lijstje met leuke boekwinkels in Aken staat Artemis Books. Deze knusse, kleurrijke boekhandel is niet erg groot, maar wel erg gezellig! De winkel specialiseert zich in LGBTQI+ boeken en heeft zowel Engelse boeken als Duitse. Wij vonden hier veel titels die we in nog niet veel andere winkels zijn tegenkomen, waaronder ook toffe graphic novels.


Mayerschen Buchhandlung Aachen

Mayerschen Buchhandlung, Aken, Duitsland

Deze winkel is echt een boekenwalhalla. Het is een prachtige winkel met meerdere verdiepingen. Kun je Duits lezen, dan heb je geluk want er zijn ontzettend veel mooie boeken met sprayed edges te vinden. De Engelstalige afdeling heeft misschien niet zoveel boeken met geverfde pagina’s, maar alsnog een prachtige collectie. Ook heeft de winkel heel veel leuke hebbedingen en cadeautjes voor boekenliefhebbers.


Mayerschen Buchhandlung, Aken, Duitsland

Buchhandlung Schmetz am Dom

Buchhandlung Schmetz am Dom, Aken, Duitsland

Als laatste willen we de boekwinkel Schmetz am Dom nog noemen. Hoewel je in deze winkel erg weinig Engelse boeken zult tegenkomen (wij vonden één plankje met de meest populaire titels op booktok), is het wel zeker een prachtige winkel die een plek op dit lijstje verdient.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page