top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Florence

Bijgewerkt op: 11 apr. 2023


Boekige plekjes in Florence | Literaire Reizen

Florence is echt een plaatje. Een stad om van te dromen, met een rijke cultuur en geschiedenis. Bezoek de Duomo, de Ponte Vecchio en niet te vergeten het Uffizi museum. Maar ook voor boekenliefhebbers is er genoeg te beleven in Florence. Lees hier onze aanbevelingen voor boekige plekjes in Florence!


Ben je ook nieuwsgierig geworden naar leuke boeken die zich in Italië afspelen? We hebben de leukste Italiaanse boeken al voor je op een rijtje gezet!


Bijzondere Boekwinkels in Florence

De literaire apotheek

In Florence kunt je een erg bijzondere apotheek vinden, namelijk een boekenapotheek! La Piccola Farmacia Letteria is de plek waar je naartoe kunt gaan als je een boek zoekt om te helpen met je problemen, zoals een gebroken hart. De boeken zijn in het Italiaans, maar het is een boekwinkel die zeker de moeite waard is om te bezoeken, al is het alleen maar voor het toffe, originele concept.


Red Bistrot Libreria

Jullie weten al dat we fan zijn van eetzaakjes die tegelijkertijd een boekwinkel zijn, toch? En wie is dat nu niet? In Florence vind je Red Feltrinelli. Red staat voor Read Eat Dream en dat lijkt wel op de slogan van Literaire Reizen - Lezen, Dromen, Beleven! Die moet dus wel een plekje krijgen op deze lijst. Het is de perfecte plek om een boek te kopen en hem gelijk te gaan lezen onder het genot van een hapje of een drankje.


Todo Moro

Meer zin in wijn? In Florence kun je ook een boekwinkel annex wijnbar vinden genaamd Todo Moro. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan Engelstalige boeken voor wie geen Italiaans spreekt of leest.


Brac

In dezelfde categorie vinden we in Florence ook Brac, een vegan restaurant met een chille, artsy vibe waar je omringd bent door boeken. Het is een erg fijne plek om weg te kruipen met een goed boek en een kopje thee. Het kan hier wel erg druk zijn, zeker in het weekend, dus als je er wil eten, zorg dat je op tijd een tafeltje reserveert.


Uffizi | Literaire Reizen

Bibliotheken in Florence

Biblioteca Medicea Laurenziana

Als boekenliefhebber kun je natuurlijk niet op vakantie gaan zonder de mooiste bibliotheken te bezoeken. In Florence is dat de Biblioteca Medicea Laurenziana, of afgekort alleen Laurenziana. Een prachtige bibliotheek gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van de Medici familie en ontworpen door niemand minder dan Michelangelo. De bibliotheek heeft zo'n 150.000 boeken en 11.000 manuscripten, waaronder 14e eeuwse manuscripten van Dante's Divine Comedy.


National Central Library & Biblioteca Marucelliana

In Florence kun je ook nog de centrale bibliotheek vinden, de grootste van Italië en een van de belangrijkste in Europa, met meer dan 6 miljoen boeken. De bibliotheek is open voor publiek.


Een laatste biblotheek die niet mag ontbreken op je lijstje, is Biblioteca Marucelliana, een openbare bibliotheek die halverwege de 18e eeuw gesticht is


Een miniatuurboekenkast als souvenir

Als je op zoek bent naar een tof souvenir uit Florence, dan hebben we de perfecte plek ovor je. Scrimivi Firenze is een kantoorboekhandel waar je mooie boekenleggers kunt kopen, maar wat nog bijzonderder is, zijn de miniatuurboekenplankjes die ze verkopen. Ze zijn een echte eyecatcher in je huis en wij konden het dan ook niet laten om er eentje mee naar huis te nemen.


Literaire Plekjes in Florence | Literaire Reizen

Florence is een prachtige plek om te bezoeken, en met een rijke geschiedenis en een aantal toffe plekken voor boekenliefhebbers, is het voor iedere boekenworm een waar walhalla!


Vond je het leuk om te lezen over boekige plekjes in Florence? Lees dan ook ons artikel over boekige plekjes in Venetië!


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page