top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Venetië

Bijgewerkt op: 3 apr. 2023

Venetië is een prachtige, romantische stad die bij veel mensen op hun bucketlist staat. Het is ook de stad waar zich een boekwinkel bevindt die door velen een van de mooiste van de wereld worden genoemd. Benieuwd naar de leukste plekjes in Venetië voor boekenliefhebbers? Lees dan verder!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar leuke boeken die zich in Italië afspelen? We hebben de leukste Italiaanse boeken al voor je op een rijtje gezet!

Venetie, de leukste plekken in Venetie voor boekenliefhebbers

Libreria Acqua Alta: een van de mooiste boekwinkels ter wereld

Laten we dan maar beginnen bij die boekhandel. Hij heet Libreria Acqua Alta en het is inderdaad een plaatje om te zien. Binnen is het volgestouwd met boeken. Er is zelfs een gondel in het midden van de winkel waarin boeken opgeslagen zijn, om ervoor te zorgen dat de boeken het overleven als de winkel weer eens overstroomd. Aan de achterkant van de winkel kun je ook zo een duik nemen in een van de vele grachten die Venetië rijk is, al zouden we dat wel afraden. Helemaal Instagram-waardig is de achterkant van de winkel, een buitenplaatsje waar boeken opgestapeld liggen en er zelfs een heuse boekentrap te vinden is.


Libreria Acqua Alta, Venetië

Ernest Hemingway in Venetië

Hemingway was ook fan van Venetië en hij haalde veel inspiratie uit de stad. Er zijn een aantal plekken waarvan we weten dat hij er graag kwam om te schrijven. Hij schreef Across the river and into the seas in Venetië en een groot deel van zijn schrijven deed hij in Harry’s Bar. De bar komt zelfs voor in het boek. Je vindt Harry’s Bar vlakbij Piazza San Marco en een populaire toeristenattractie. Een andere auteur die hier regelmatig kwam, was Truman Capote. Een andere plek waar hij vaak te vinden was, is Gritti Palace, een hotel dat Hemingway’s thuis werd in Venetië. Ook hier heeft hij delen geschreven, en wel in the Presidental suite. Je kunt de kamer huren, maar je moet er wel je portemonnee voor open trekken.

Biblioteca Marciana

Venetië heeft ook een prachtige bibliotheek genaamd de Biblioteca Marciana, ook wel bekend als Sansovino Library. Het is een must-visit voor iedere boekenliefhebber. De bibliotheek heeft meer dan een miljoen boeken, 13.000 manuscripten en 2800 incunabelen (een vroege vorm van het gedrukte boek). Het gebouw zelf is ook echt prachtig, met portretten, standbeelden en indrukwekkende plafonds.

Carlo Goldoni

Carlo Goldoni was een Venetiaanse auteur en toneelschrijver, bekend van onder andere The servant of two masters. In Venetië vind je zijn paleis dat nu dienst doet als museum, het het Casa di Carlo Goldoni. Hier kun je leren over zijn leven en zijn werk. Er is ook een bekend poppentheater en een grote bibliotheek.


Er zijn in Venetië dus genoeg toffe plekken om te bezoeken als boekenliefhebber, maar vergeet vooral ook de andere leuke highlights niet: een ritje in een gondel, een wandeling over de Piazza San Marco of proberen te tellen over hoeveel bruggetjes je gaat en hopeloos verdwalen in deze prachtige stad. Venetië is zeker een bezoekje waard!


Libreria Acqua Alta, Venetie, Italie

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page