top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Parijs


In de categorie Boekige Plekjes zoomen we in op een specifieke stad om daar te gaan kijken naar alle locaties die een must zijn voor alle boekenliefhebbers! Vandaag: Parijs!


Parijs is echt een walhalla voor boekenliefhebbers! Er zijn zoveel mooie plekjes te vinden die ons doen denken aan onze favoriete boeken én mooie plekken om nieuwe favoriete boeken te ontdekken. In dit artikel lees je onze aanbevelingen.


Boekwinkels en Bibliotheken Er zijn een hoop mooie boekwinkels te vinden in Parijs, maar wie geen Frans kan lezen, zal in het overgrote deel geen boeken willen kopen. Gelukkig zijn er ook leuke Engelstalige boekwinkels te vinden, zoals Shakespeare & Company. Deze winkel vind je vlakbij de Notre Dame en is sinds haar ontstaan in 1951 een hotspot voor bekende auteurs zoals Anaïs Nin en James Baldwin. Het is een heerlijke winkel om door te snuffelen, met een prachtige collectie. De laatste jaren is de winkel wel steeds populairder geworden, en tegenwoordig staat er vaak een rij bij de ingang. Doordeweeks in de ochtend is het het rustigst.


Een andere Engelstalige boekwinkel die we moeten noemen, is de oudste Engelstalige boekwinkel op het Europese vasteland: Librairie Galignani. Deze winkel bestaat al sinds 1520 en is nog steeds in handen van dezelfde familie. Het is een prachtige winkel met een schat aan mooie boeken.


De Amerikaanse Bibliotheek in Parijs, vlakbij de Eiffeltoren, is ook een bezoekje waard. Deze bibliotheek speelde namelijk een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, door boeken te smokkelen en te bezorgen aan mensen die van het regime niet meer welkom waren in de bibliotheek. Wil je meer hierover weten, afgelopen jaar is er een erg mooi boek over deze bibliotheek verschenen.


Bezienswaardigheden in Parijs die een belangrijke rol spelen in de literatuur Frankrijk heeft een belangrijke en beroemde literaire traditie en het is dan ook niet gek dat beroemde Franse auteurs hun boeken in Parijs laten afspelen. Beroemde monumenten kunnen zo mogelijk nóg beroemder worden. De klokkenluider van de Notre Dame is niet alleen een Disneyfilm, maar ook een literaire roman van Victor Hugo waarin de Notre Dame centraal staat. Van dezelfde auteur hebben we natuurlijk ook Les Miserables die zich voor een deel afspeelt in de catacomben van de stad. Ten slotte, Het spook van de opera is een boek van Gaston Leroux dat zich afspeelt in de Opera Garnier, wat sowieso een prachtig gebouw is om eens te bezoeken - of een opera in te bewonderen als je geluk hebt.


Een andere plek om te bezoeken als boekenliefhebber, is Het Pantheon. Een prachig bebouw om te aanschouwen, en hier liggen Jean-Jacques Rousseau en Voltaire begraven. Voor wie fan is van Rousseau, een uurtje ten noorden van Parijs ligt ook het Jean-Jacques Rousseau Park, een prachtig stukje natuur waar de auteur veel tijd doorbracht.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page