top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekenparel: Les Miserables

Bijgewerkt op: 12 jan.

We hebben een nieuwe aanrader voor jullie, namelijk: Les Misérables van Victor Hugo.


Een roman die iedereen wel kent, dus niet echt een verborgen parel, maar wel een prachtig boek dat we willen highlighten. Niet veel mensen hebben het boek daadwerkelijk gelezen, al kennen velen het verhaal wel. Het verhaal is bekend door de musical en film, maar wij willen je motiveren om toch het boek te gaan lezen, want zoals altijd: het boek is beter.


Victor Hugo Les Miserables

Victor Hugo - Les Miserables

Waar Speelt het zich af: Frankrijk


Het boek Les Misérables is geschreven in 1862, na de Franse Revolutie. De politieke situatie in het land is ontzettend belangrijk in het boek, omdat het vaak gaat over de publieke onvrede in Frankrijk. De slag bij Waterloo komt uitgebreid aan bod en de scène in Les Miserables, waarbij het verzet een barricade opgooit in Les Halles, is een iconische beschrijving van de juni opstand in Parijs in 1832.


De geschiedenis en politiek zijn dus erg belangrijk, maar daarnaast is het ook een prachtig, hartverscheurend verhaal. Alle personages krijgen een uitgebreid achtergrondverhaal. Sommige van onze favoriete personages krijgen slechts een kleine rol in de musical, of zelfs helemaal geen (zoals de bisschop Myriel). Er zijn ontzettend veel verhaallijnen en personages die allemaal meesterlijk met elkaar verweven worden, waardoor het heel duidelijk wordt waarom mensen doen wat ze doen, iets wat in de musical minder duidelijk naar voren komt.


Het verhaal is in prachtige taal geschreven, waardoor je de tijd wil nemen om alle mooie zinnen in je op te nemen. Het is een dikke pil, en sommige stukken zijn vrij droog, maar daardoor geniet je des te meer van de spannende en mooie stukken.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page