top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: Het is hier helemaal (niet) perfect!

Bijgewerkt op: 15 okt. 2022

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Het boek Het is hier helemaal (niet) perfect van Carlie van Tongeren

Vandaag: Het is hier helemaal (niet) perfect! van Carlie van Tongeren Waar speelt het zich af: Indonesië


Op social media lijkt alles altijd veel mooier, ieders leven lijkt beter dan dat van jou, ze lezen betere boeken, zien er altijd stralend uit, gaan naar de tofste plekken en feesten en zelf hun kopjes kóffie zien er nog beter uit dan die van jou. We weten dat het allemaal niet echt is, dat iedereen alleen zijn/haar/hun beste kant laat zien op social media, maar toch… En dan is er nog de drang om mee te doen, om ook die perfecte plaatjes te laten zien, die geweldige kant van je leven, om over alle huilbuien en paniekaanvallen net zo hard te zwijgen.


En daar gaat dit boek over. Hoofdpersoon Yara gaat in haar eentje op reis naar Indonesië om daar vrijwilligerswerk te doen. Een van haar doelen is insta-famous worden en dus laat ze alleen de perfecte kanten zien, terwijl haar reis verre van perfect is.


Het is een heel sterk boek met een goed onderwerp waar veel mensen mee te maken hebben: de drang om je perfecte leven te laten zien op social media. Dit boek drukt je met de neus op de feiten: social media is niet echt.


De personages zijn goed uitgewerkt en dat geldt ook voor de locatie. Vanaf je leesplekje waan je je helemaal in Indonesië. Het is een erg sterk boek met een goed verhaal en heeft de plek als boek van de week helemaal verdiend! Koop het boek direct bij Libris

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page