top of page
  • Foto van schrijverMariska

Koffer Column: Ongelezen boeken in je boekenkast


Iedere maand verschijnt er op Literaire Reizen een Koffer Column. Een column waarbij we ideeën of opinies delen die te maken hebben met boeken, reizen of allebei. Deze maand gaan we het hebben over de ongelezen boeken in je boekenkast!


Ga ik nu echt voor dit artikel het aantal boeken in de kast tellen die ik niet gelezen heb? Daar lijkt het wel op...


Op Instagram zie ik het vaak voorbij komen en ook mensen die mij ons thuis komen en de boekenkast zien vragen het: heb je al die boeken gelezen? En hoeveel ongelezen boeken heb je nog in je boekenkast staan? Ik zie challenges van mensen die geen nieuwe boeken kopen tot ze alles (of een deel) van de ongelezen boeken in hun kast uitgelezen hebben. Ik heb een onpopulaire mening over deze challenges: Ik hou van mijn ongelezen boeken! Ik heb er ongeveer 140. En dat is inderdaad een hoop. Bij het tellen kwam ik ook een aantal boeken tegen waarvan ik lichtelijk vergeten was dat ze in de kast stonden. Oeps.


Maar waar anderen een enorme stapel ongelezen boeken zien, zie ik een kast vol verhalen om nog te ontdekken. Hoe tof is het om altijd iets te lezen te hebben?


Ken je die meme die vaak voorbij komt, met een afbeelding van beauty and the beast waarbij ze zeggen: iedereen wilde altijd de prins, maar ik wilde de bibliotheek? Kun je je voorstellen dat dit je daadwerkelijk zou overkomen, en dat je een enorme bibliotheek tot je beschikking hebt, om dan tot de ontdekking te komen dat je álles al gelezen hebt?


Nee, bedankt! Geef mij maar een ongelezen boekenkast, dan heb ik altijd wat te doen!26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page