top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: The toymakers

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

The toymakers van Robert Dinsdale

Vandaag: The Toymakers

Waar speelt het zich af: Londen, 20e eeuw (helaas is dit boek nog niet naar het Nederlands vertaald) Het boek The Toymakers van Robert Dinsdale is boek van de week! Het boek speelt zich af in Londen in 1917 in het speelgoedimperium van Papa Jack. Het imperium verkoopt magisch speelgoed dat door niemand geëvenaard kan worden. Soldaatjes die zelf gevechten kunnen voeren, dieren die tot leven lijken te komen en speelgoeddozen die aan de binnenkant groter zijn dan aan de buitenkant. Het is een magische plek, maar wat gebeurt er als de eerste wereldoorlog uitbreekt?

Het verhaal is prachtig geschreven en de magie komt tot leven. Het verhaal voelt, in het begin althans, aan als een sprookje. Maar het heeft ook een serieuze kant wanneer de oorlog uitbreekt. Moeilijke onderwerpen worden niet geschuwd, zoals de oorlog en angst voor vreemdelingen. Het resultaat is een prachtig verhaal dat de lezer aan het denken zet. Koop het boek direct bij je boekhandel!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page