top of page
  • Foto van schrijverMariska

Redu: Het boekendorp van België

Bijgewerkt op: 13 aug. 2023

In België kun je het dorpje Redu vinden. Een lieflijk dorpje wat ook wel hét boekendorp van België wordt genoemd. Een perfecte plek om te bezoeken voor iedere boekenliefhebber!


Redu, boekendorp van België

Waar ligt Redu?

Redu ligt in de Belgische Ardennen, vlakbij de grens met Frankrijk. Vanuit Maastricht ben je er binnen 2 uur, vanuit Antwerpen nog zo’n 20 minuutjes langer. Het is een lieflijk dorpje met een fijne sfeer, een hoop boekwinkeltjes, gedichten aan de muur en zwaluwen die af en aan vliegen. Ook vind je er fijne milkshakes en wafels. Kortom, deze stad is zeker een bezoekje waard!


Bookstore in Redu, boekendorp België

Boekige Evenementen in Redu

Sinds 1984 profileert het dorp zich als boekendorp, toen het de eerste grote boekenmarkt van België organiseerde. Nog steeds zijn er jaarlijks boekige evenementen te bezoeken in de stad, zoals tijdens Pasen en in het eerste weekend van Augustus.


Wat is er te doen in Redu?

Ook als er geen boekige evenementen plaatsvinden, is de stad leuk om te bezoeken. Vandaag de dag zijn er maar liefst 17 boekwinkels met veelal tweedehands boeken. Zoals bijvoorbeeld boekwinkel Le Bateau Ivre (naar het gedicht van Rimbaud). Het is er heerlijk snuffelen! In de zomer worden er ook veel boeken op straat verkocht in houten kraampjes.


Gedichten op de muren van Redu, Boekendorp België

Daarnaast kun je door de stad heen een poëzie speurtocht volgen. Door het stadje heen zijn overal wandplaten bevestigd met gedichten van verschillende Nederlandse, Franse en Vlaamse dichters. De gedichten zijn dan ook in het Nederlands of het Frans.


Wanneer kun je Redu het best bezoeken?

In het weekend zijn de meeste boekwinkels open, maar het is er dan ook een stuk drukker. Doordeweeks is het rustiger, maar kan het zijn dat winkels gesloten zijn. In de zomervakantie is er wel meer open dan buiten de schoolvakanties. Je kunt in het dorp gratis parkeren (als je een plekje weet te vinden), er is een toeristeninformatiepunt en er zijn verschillende restaurantjes waar je lekker kunt eten. Let wel op: er is geen pinautomaat in de stad en bij veel van de boekwinkels kun je alleen met contant geld betalen (maar als je het lief vraagt mag je bij de winkels waar je wél kunt pinnen soms wat extra geld opnemen).


Oude boeken in Redu, Boekendorp België

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page