top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Antwerpen


Antwerpen, boekige plekjes

Nadat we alle mooie boekwinkels en bibliotheken van Nederland op een rijtje hebben gezet, gaan we nu naar onze zuiderburen kijken. We focussen vandaag op één van de leukste steden van België, namelijk: Antwerpen! Dit zijn de leukste boekige plekjes die in Antwerpen te vinden zijn.


De leukste boekwinkels in Antwerpen

Luddites books and wine

In Antwerpen zijn mooie boekwinkels te vinden. Jullie weten al dat we fan zijn van boekwinkels die tegelijkertijd ook een koffie/theezaakje zijn, maar in Antwerpen vinden we iets anders leuks: een boekwinkel die ook een wijnbar is: Luddites Books and Wine. De boekwinkel zelf heeft een mooie collectie en een fijne sfeer, én je krijgt korting op wijn als je boeken koopt. Wat wil een mens nog meer?


Maar voor wie toch liever koffie of thee wil, ook hierin kan Antwerpen je voorzien. CronopiO is een fijne winkel waar je goed kunt rondkijken en na het shoppen alvast kan gaan lezen onder het genot van een warm drankje.


Ook Stad Leest heeft de combinatie boeken en iets lekkers bedacht. Ze serveren onder andere scones en Belgische theetjes. Helemaal leuk: iedere eerste zondag van de maand kun je hier terecht voor een heus kinderboekenontbijt! Dze prachtige, onafhankelijke boekwinkel is een feestje om te bezoeken. Hun motto is: In books we trust, en daar sluiten wij ons graag bij aan!


Luddites books and wine

Literair Museum

Wist je dat er slechts één museum of de werelderfgoedlijst van Unesco staat? En je vindt hem in Antwerpen: Museum Plantin-Moretus focust op de boekdrukkunst. Niet alleen is dit paleis een prachtig gebouw om te bezoeken, het is ook een must voor iedere boekenliefhebber. Het is het huis van Christoffel Plantin en Jan Moretus, zijn schoonzoon. Zij waren de eersten die boeken drukten op industriële schaal en het museum laat je zien hoe zij leefden. Het museum heeft een prachtige bibliotheek en de oudste drukpersen ter wereld. Leuk en leerzaam!


November Boekenmaand

November boekenmaand Antwerpen

In Nederland hebben we de boekenweek in maart, iets waar we erg trots op zijn. Maar in Antwerpen heb je een heuse boekenmaand. Ieder jaar in november zijn er lezingen, evenementen en originele activiteiten zoals: een gratis knipbeurt in ruil voor het voorlezen van een verhaal, of voorlezen aan honden. Het is een heus feest en dé perfecte maand om Antwerpen te bezoeken als boekenliefhebber!


Straatkunst

In de stad zelf zijn overal sporen van literatuur te vinden. Er zijn vele gedichten en strips die je op muren kunt bewonderen. Er zijn ook verschillende tours die je langs al deze kunst zullen leiden, maar je kunt ook zelf door de stad dwalen en verrast worden door wat je tegenkomt, wat eigenlijk veel leuker is (vinden wij, ten minste!).


Boekenbeurs Antwerpen

Jarenlang een highlight voor veel boekenwurmen: de boekenbeurs in Antwerpen, met ontzettend veel kraampjes van uitgeverijen, lezingen en auteurs. Helaas bestaat deze beurs niet meer, vanwege corona en het failissement van de organisator, maar er is goede hoop (en een hoop roddels) dat de boekenbeurs weer terugkomt. Wij houden het nieuws alvast in de gaten!


Station Antwerpen


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page