top of page
  • Foto van schrijverMariska

Bijzondere theatervoorstellingen: het feestje van Gatsby

Bijgewerkt op: 22 apr.

Een van de tradities die wij hebben als we op reis gaan, is het bezoeken van theater. Het is een leuke avondbesteding en altijd weer een bijzondere ervaring. Of het nu de opera in Praag is, een balletvoorstelling in Sint Petersburg of een flamenco dansvoorstelling in Sevilla, veel steden hebben erg toffe theaterzalen die zeker de moeite waard zijn een avondje in door te brengen. In deze blog wil ik een ervaring met jullie delen.


The Great Gatsby, The Gate Theatre, Dublin

Tijdens het boeken van onze reis naar Ierland, gingen we wederom op zoek naar toffe theatervoorstellingen. Toen mijn oog viel op ‘een interactieve versie van The Great Gatsby, waar het publiek bij betrokken wordt’, keek ik eerst snel verder. Ik sta niet zo graag in de spotlights en dit klonk, in mijn oren, dan ook helemaal niet leuk. Tot ik verder las:


The Gate is open as audiences dance into one of Jay Gatsby’s legendary parties. For summer 2017 only, the seats will be removed from the auditorium, and the chandeliers lowered, transforming the beautiful theatre space into the Gatsby Mansion with all its decadent opulence and atmosphere. (klik)


En dat klonk toch wel heel erg cool. Vriendlief overtuigd, tickets besteld, kleding gekocht bij een lokale carnavalswinkel zodat we helemaal in jaren ‘20 stijl zouden zijn. En het was fan-tas-tisch!Het verhaal van The Great Gatsby, naar het boek van F. Scott Fitzgerald, werd in het theater gesitueerd in de balzaal van Jay Gatsby. Iedereen die bij de voorstelling was, had zich gekleed in de stijl van de jaren twintig. Flapperjurkjes, hoofdbandjes, nette pakken en bolhoeden, het was alsof je terug de tijd in ging. En het verhaal werkte perfect in deze setting. Af en toe werden groepjes mensen meegenomen naar zijkamers waar andere verhaallijnen verteld werden, waardoor je nooit álles mee kreeg, net als bij een echt feest. Uiteraard miste niemand de belangrijkste verhaallijn, omdat deze werd verteld in de hoofdzaal. En we leerden ook nog de Charleston dansen met de crew. Het was echt een van de beste theatervoorstellingen die ik heb mogen ervaren.
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page