top of page
  • Foto van schrijverMariska

Hoogtepunten van Ierland

Bijgewerkt op: 29 mrt.


Guinness Lake, Ierland
Guinness Lake, Ierland

Ierland is prachtig en zeker weten een bezoekje waard. Met mooie steden als Dublin en Cork, maar voornamelijk ook ontzettend veel prachtige natuur. Het land biedt voldoende afwisseling van stad en natuur en is een heerlijke plek om tot rust te komen en te ontspannen. In dit artikel lees je onze aanbevelingen voor Ierland!


Dublin Laten we beginnen met de hoofdstad van Ierland: Dublin. Het is een mooie, rustige stad met veel toffe bezienswaardigheden, plekjes voor boekenliefhebbers, parkjes en leuke winkels en restaurants. Met 3 dagen in de stad kom je een heel eind. Hieronder lees je onze aanbevelingen.

Hoogtepunten Dublin

- Boekwinkels Chapters & Ulysses' rare books - Ha'penny bridge - Leprechaun museum

- Garden of remembrance en Abbey Presbyterian Church

- Dublinia

- Dublin Castle

- St. Stephen's Green Park

- Trinity College - Dublin's writers museum

- Het museum bij Chester Beatty library - De souvenirwinkeltjes

- Yamamori Sushi

- Queen of Tarts patisserie - Dolce Sicily patisserieGlendalough, Wicklow Mountains en Guiness Lake

Vanuit Dublin kun je een heleboel dagtours doen. Eentje die wij aanraden, om vanuit de stad een tripje te doen naar een prachtig natuurgebied dat Ierland te bieden heeft, is de Paddywagon tour naar Glendalough. In de bus leer je veel over Ierland en het gebied waar je doorheen rijdt, en de landschappen die je ziet zijn onvergetelijk.

Glendalough, Ierland
Glendalough, Ierland

Cork


Cork is op Dublin na de grootste stad van Ierland. Het is een kleurrijke stad met twee toffe boekwinkels, een ouderwetse snoepwinkel en een mooie kunstgalerij. Het is een rustige stad die nog niet overlopen is door toeristen, maar je hebt er ook niet echt meer dan een dag nodig om alles te zien.


Blarney Castle

Vanuit Cork kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar Blarney Castle waar je de beroemde Blarney Stone kunt kussen. Bovenop het kasteel moet je dan op je rug gaan liggen en je hoofd achterover gooien, de diepte in, om zo bij de steen te kunnen. Volgens volksgeloof zou je er welsprekend van worden.


Het hoogtepunt van Blarney Castle zijn de kasteeltuinen eromheen. Je kunt er zo een paar uur wandelen en kunst bekijken en is een heerlijk uitstapje voor een mooie, zonnige dag.


Kilkenny

Tussen Dublin en Cork in ligt het lieflijke stadje Kilkenny. Het stadje heeft veel mooie, oude gebouwen, een middeleeuws stadscentrum en een rijke geschiedenis. Een aanrader is de ghost tour, waar een welsprekende gids (die vast de Blarney Stone gekust heeft) je alle spookverhalen vertelt van de stad. De tour is niet eng, juist erg tof voor eenieder die dol is op verhalen. Centraal in deze tour staat Alice Kyteler, die beschuldigd werd van hekserij nadat vier van haar echtgenoten op mysterieuze wijze overleden...


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page