top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Dublin

Dublin is een prachtige stad die nog niet overspoeld is door toeristen, wat het een rustigere ervaring maakt om de stad te gaan verkennen. Voor boekenliefhebbers is er genoeg leuks te doen. In dit artikel lees je onze aanbevelingen!

Er zijn een heleboel bekende Ierse auteurs zoals James Joyce, Jonathan Swift en Oscar Wilde. Als je meer wil weten over deze auteurs, hun leven en de boeken die ze hebben geschreven, dan is Dublin’s Writers museum. Het is een leerzaam museum waar veel te zien is in een prachtig gebouw in het hartje van Dublin. In de Ierse folklore komen veel leprechauns voor, een soort kabouter geheel gekleed in groen en met klavertjes. In Dublin krijgen ze hun eigen museum, het Leprechaun museum, het is een storytelling museum waar je als bezoeker meegenomen wordt in de wereld en verhalen van leprechauns. Het is een erg leuk, interactief museum. Boekwinkels en bibliotheken

Net als in Engeland heeft Ierland geen vaste boekenprijs en dus kun je boeken voor een mooie prijs kopen. Een aanrader in Dublin is de boekwinkel Chapters. Het is een van de grootste boekwinkels in het land en hier ben je wel een tijdje zoet. Ben je meer op zoek naar mooie, kostbare eerste edities, bezoek dan Ulysses’ rare books eens. Een leuke plek voor boekenliefhebbers om te staren naar zeldzame boeken die je in theorie gewoon zou kunnen kopen.


Als je fan bent van staren naar boeken en het leuk vindt om bibliotheken te bezoeken, dan zijn er een aantal mooie plekken om te bezoeken in Dublin. De National Library is er daar een van. Een andere is de Chester Beatty Library, wat naast een bibliotheek ook een museum is, en volgens Lonely Planet een van de beste van Europa. Ze focussen op de Oosterse kunst en boeken van Alfred Chester Beatty. De Chester Beatty Library is te vinden bij Dublin Castle. De op één na mooiste bibliotheek ter wereld en oudste van Ierland is de Trinity College Library. Het is een van de drukst bezochte plekken van Dublin en een walhalla voor boekenliefhebbers. Je kunt hier ook The book of Kells bewonderen, een manuscript uit de 9e eeuw en wordt gezien als een meesterwerk in kalligrafie. Zeker een bezoekje waard, dus!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page