top of page
  • Foto van schrijverMariska

Drie boeken om te lezen als je naar Disneyland gaat

Bijgewerkt op: 12 jan.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.

Parijs is een perfecte plek voor boekenliefhebbers, met een hele hoop toffe boekige plekjes zoals de boekwinkel Shakespeare & Company en de Amerikaanse Bibliotheek. Een ander boekig plekje is Disneyland. Alles in Disneyland is natuurlijk gebaseerd op sprookjes. Wil je je voorbereiden op een tripje naar Disneyland, dan kun je natuurlijk een boel sprookjesboeken gaan lezen om zo de verhalen te leren kennen. Het leuke hieraan is dat je ook verschillende versies van hetzelfde sprookje tegenkomt.

Boeken die zich afspelen in sprookjespretparken

Voor dit artikel doen we net wat anders dan sprookjesboeken aanraden. We zoeken namelijk naar boeken die zich afspelen in sprookjespretparken, net zoals Disneyland! We benoemen de drie leukste boeken om te lezen als je naar Disneyland gaat!

Een populaire serie op het moment is de Dreamland Billionaires trilogie van Lauren Asher. In deze serie erven drie broers de sleutels tot het pretpark van hun overleden grootvader. Het pretpark is Dreamland en is eigenlijk gewoon Disneyland. Het eerste deel, The Fine Print ('Tussen de regels' in de Nederlandse vertaling) speelt zich het meest af in het park zelf en is een erg tof romantisch verhaal in Disneyland-setting.

Een leuk standalone boek dat zich afspeelt in een Disneyland-achtige setting is The Kingdom ('Het Koninkrijk' in de Nederlandse vertaling) van Jess Rothenberg, inclusief kasteel, draken en prinsessen. De prinsessen hebben als doel om het de gasten naar de zin te maken en dromen waar te maken. Ze hebben zelf geen dromen, als het goed is, want het zijn robots. Maar wat als de robots zichzelf ontwikkelen en zelf intelligentie ontwikkelen? Dit is een leuk boek dat kunstmatige intelligentie combineert met prinsessen en sprookjes.


Ten slotte is er nog Once upon a royal summer van Teri Wilson. Hier gaat het ook over een prinses in een sprookjespretpark, maar dit is wat minder sci-fi en meer rom-com. Lacey speelt een Disney prinses en wordt verliefd op een bezoeker van het park: een echte prins! Dit boek is een heerlijk romantische chicklit die je ook kunt vinden op Storytel.


Boeken om te lezen als je afreist naar Disneyland

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page