top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Amsterdam

Nadat we alle toffe boekige plekjes in Utrecht hebben uitgelicht, gaan we ook kijken naar de hoofdstad. Want ook in Amsterdam zijn erg veel mooie boekwinkels en andere toffe plekken te bezichtigen voor eenieder die van boeken houdt!


Boekige Plekjes in Amsterdam

De leukste boekwinkels in Amsterdam

Je kunt in Amsterdam erg mooie boekwinkels vinden. Wij zijn zelf erg groot fan van de Waterstones, omdat ze hier, net als in Engeland, vaak acties hebben met buy one, get one half price. De Waterstones in Amsterdam heeft meerdere verdiepingen en is perfect voor iedereen die graag Engelse boeken leest.


Vlakbij de Waterstones vind je ook de American Book Center. Net iets minder sfeer, als je het ons vraagt, maar ook hier hebben ze een erg mooi aanbod van Engelse boeken en een hele hoop bordspellen.


Scheltema, Amsterdam

Scheltema is ook zeker een aanrader. Vier verdiepingen vol met allerlei verschillende genres in verschillende gebieden, ben je hier wel even zoet als je gaat rondstruinen.


Meer interesse in tweedehands boeken, bezoek dan eens The Book Exchange waar ze voor mooie prijzen een goed aanbod aan Engelstalige boeken aanbieden.


Ook in Amsterdam zit een kinderboekwinkel. Deze gezellige en kleurrijke boekwinkel is perfect als je op zoek bent naar toffe jeugd of young adult boeken.


De Beste Bibliotheken van Amsterdam

Hou je wel van moderne gebouwen, bezoek dan zeker de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het is gelijk ook de grootste bieb van Nederland.


Cuypersbibliotheek Amsterdam Rijksmuseum

Een echte eyecatcher waar je doorheen wil struinen maar waar dat helaas niet mag, is de Cuypersbibliotheek die gevestigd is binnen het Rijksmuseum. De onverwachte bezoeker van het museum stuit ineens op een doorkijkje in deze pracht van een bibliotheek.


Literaire Musea in Amsterdam

Niet echt een literair museum, maar ook weer wel, het Anne Frank Huis is echt een bezoekje waard. In het museum beleef je het verhaal van Anne en haar familie en zie je het Achterhuis waar ze ondergedoken zaten. Ook zie je hier het originele dagboek.


In Amsterdam kun je ook het Multatuli Museum vinden, gevestigd in de woning van de auteur. In het museum kun je persoonlijke voorwerpen en eigendommen zien, bijzondere uitgaven en er zijn verschillende tentoonstellingen die gehouden worden in het museum.


Een derde museum dat we willen noemen is het Theo Thijssen Museum, gericht op de auteur van o.a. Kees de Jongen. Het museum is, net als dat van Multatuli, gevestigd in het huis van de auteur. Je vidnt hier manuscripten, eerste drukken, foto's, tekeningen en persoonlijke bezittingen.


Ook in Amsterdam kun je dus een aantal mooie boekige plekjes vinden!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page