top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Barcelona

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden


Ah Barcelona, een prachtige Spaanse stad met goed eten en prachtige architectuur. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en staat bekend om de Sagrada Familia en het bekende Parque Guell met adembenemende gebouwen van Gaudi. Maar ook voor boekenliefhebbers is Barcelona een geweldige plek om te bezoeken. We zetten de leukste boekige plekjes in Barcelona voor je op een rijtje.


De mooiste boekwinkels in Barcelona

Een van de grootste boekwinkels van Barcelona is Casa del Libre, wat je kunt vertalen naar: Het huis der boeken. Het is een gigantische boekwinkel waar je uren zoet kunt zijn, mits je Spaans spreekt. Ze hebben gelukkig ook Engelstalige boeken, maar dat aanbod is wel een stuk kleiner. Jullie weten inmiddels wel dat we fan zijn van boekwinkels waar je wat te eten of drinken kunt halen, toch? In Barcelona vind je Laie café and bookstore, een Europese boekwinkel die zich specialiseert in geesteswetenschappen en waar je ook terecht kunt voor wat te eten!


Een populaire boekwinkel die zeker een plekje verdient op dit lijstje, is La Central Bookstore, een mooie boekwinkel met een rijke collectie waar vaak lezingen van bekende auteurs worden gehouden. Zeker een aanrader als je fan bent van modernistische gebouwen. Ook deze boekwinkel heeft trouwens een café! Reisliefhebbers kunnen hun portemonnee legen bij Altaïr Bookstore: de grootste reisboekhandel van Europa. Met meer dan 60.000 boeken en hebbedingetjes voor op reis (en wederom een café) is dit de perfecte plek voor boeken- en reisliefhebbers!


Last but not least: geen boekwinkel, maar een boekenmarkt! Iedere zondag is er in de Sant Antoni buurt een markt die al meer dan 130 jaar bestaat. Het is de perfecte plek om mooie pareltjes te vinden!

De beste bibliotheken in Barcelona

De mooiste bibliotheek in Barcelona is sowieso de Arús Public Library. De bibliotheek heeft als motto: "Hoe verlichter een volk is, hoe verder het verwijderd is van het absolutisme" en daar sluiten wij ons graag bij aan. Lezen is goed voor het volk! De Arús Public Library bestaat al sinds 1895 en was opgericht met als doel de bewoners van Barcelona op te leiden. Tegenwoordig is het een onderzoeksbibliotheek, en er zijn regelmatige interessante lezingen.


Een bijzondere bibliotheek is de Francesca Bonnemaison Library. Dit is de eerste bibliotheek in Europa speciaal opgericht voor vrouwen in 1909. De bibliotheek wordt nog steeds de Popular Woman’s Library genoemd en is gespecialiseerd in feministische teksten.

Andere boekige plekjes in Barcelona

Een boekig café, wat erg populair is onder de toeristen maar daarom niet minder leuk, is Café Els Quatre Gats (Jawel, Café de vier katten!). Het café schijnt een populaire ontmoetingsplek te zijn geweest voor Gaudi, Picasso en de dichter Rubén Dario.


Een andere café dat we willen noemen, is Bar Marsella. Inwoners van Barcelona stellen dat dit een van de plekken is waar Hemingway graag vertoefde om een glas absint te drinken. Als Hemingway fan is het dan natuurlijk wel een must om een glaasje op hem te drinken!


166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page