top of page
  • Foto van schrijverMariska

De drie leukste boekwinkels van Arnhem


Leukste boekwinkels in Arnhem

Tijd om weer eens te kijken naar ons eigen land, want de meivakantie komt eraan en niet iedereen heeft plannen om boekwinkels in het buitenland leeg te shoppen. Dagjes weg in eigen land zijn natuurlijk ook hartstikke leuk. Eerder deelden we al de leukste boekige plekjes in Amsterdam en Utrecht en vandaag gaan we kijken naar de leukste boekwinkels in Arnhem.


Boekhandel Het Colofon

Dit is echt onze favoriet. Het Colofon is een prachtige grote winkel met een enorm aanbod. Ze hebben veel Nederlandstalige literatuur maar ook kasten vol met Young Adult en jeugdliteratuur. Je vind hier eigenlijk altijd wel wat je zoekt. Bovendien hebben ze een hele mooie tweedehands afdeling én kopen ze ook boeken in. Behalve boeken hebben ze ook een mooie collectie aan cadeaus, spellen, tijdschriften en muziek.


Naast het geweldige aanbod hangt er ook gewoon een fijne sfeer. Het voelt echt als een knusse huiskamer. Er staan ook banken waar je even tot rust kunt komen en er is een klein café waar je koffie kunt drinken. De winkel heeft regelmatig lezingen en evenementen en zelfs een eigen Instagram pagina voor de Young Adult afdeling.


Beste boekwinkels Arnhem - Colofon

Boekhandel Hijman Ongerijmd

De boekhandel Hijman Ongerijmd is een meer klassieke winkel. Het voelt wat minder knus en gezellig, maar de winkel heeft wel een groot aanbod aan Nederlandstalige literatuur en fictie. De winkel is groter dan hij lijkt, als je doorloopt kom je achterin nog poëzie, jeugd en Young Adult literatuur tegen. Ook in deze winkel zijn regelmatig auteurs te gast en worden er lezingen gegeven. Bovendien heeft de winkel nog iets leuks wat je niet vaak ziet: speciale schrijfochtenden. Iedere zaterdagochtend kun je in het leescafé boven de winkel kun je in stilte schrijven, samen met anderen.


Boekwinkels Arnhem - Hijman Ongerijmd

ABC Libertas

Wist je dat Arnhem een heus boekencafé heeft? ABC Libertas, je moet even zoeken want het zit aan de andere kant van het centrum. Het is een gezellig café waar je goede koffie of speciaalbiertjes kunt drinken, pasta kunt eten en kunt zoeken naar mooie tweedehands boeken. Er zijn in dit boekencafé ook regelmatig leuke dingen te beleven, zoals live muziek, spelletjes of een taalcafé.


Dit waren onze favoriete boekwinkels in Arnhem. Wil je meer tips voor boekwinkels en andere leuke boekige plekjes in Nederland? Bezoek dan ook onze Nederland pagina!


Beste boekwinkels Arnhem

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page