top of page
  • Foto van schrijverMariska

Koffer Column: Het herlezen van boeken


Boeken herlezen, de een doet het heel graag en de ander pakt liever telkens een nieuw boek. Ik ken iemand die soms direct opnieuw in een boek begint nadat hij deze voor de eerste keer uitgelezen heeft. Zelf herlees ik niet heel vaak boeken, maar er zijn een aantal titels die ik opnieuw en opnieuw lees, en soms roept er een boek om opnieuw opgepakt te worden.


Het voordeel van herlezen Het leuke aan een boek opnieuw lezen, is dat je het verhaal met andere ogen bekijkt. Onthullingen die de eerste keer als een verrassing komen, zijn nu niet zo spannend meer, maar je kunt wel de aanloop ernaartoe zien. Welke hints heeft de auteur al laten vallen? Je ziet dingen die je bij de eerste lezing over het hoofd gezien had, en op deze manier kun je een nieuwe waardering voor het boek krijgen.


Herlezen bij een nieuw deel van een serie

Ik lees zelf erg veel en het wil nog wel eens gebeuren dat ik een serie herlees als er een nieuw boek verschijnt. Vaak weet ik niet meer wat er allemaal is gebeurd en met welke cliffhanger het laatste boek is geëindigd, en het herlezen van de hele serie zorgt er dan voor dat je weer bij bent.


Boeken die je keer op keer herleest

Er zijn een paar boeken waar ik telkens zo van geniet, dat ik ze opnieuw en opnieuw lees. Ze zijn een soort security blanket, een comfortzone waar je je veilig kunt voelen. De Harry Potter serie is er voor mij zo een, een andere is mijn lievelingsboek: Alice's adventures in Wonderland.


Herlezen jullie wel eens boeken?

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page