top of page
  • Foto van schrijverMariska

Hoogtepunten van Lapland

Bijgewerkt op: 2 jul.


Lapland, het noorden van Scandinavië, is een magische plek. Het is het land van de Kerstman, waar je tochten kunt maken met huskysledes en waar je het Noorderlicht kunt aanschouwen. Het is een prachtige reis die wij iedereen gunnen om een keer mee te maken. In dit artikel vind je alle highlights uit dit Winterse Wonderland.Highlights van Lapland - Welke activiteiten moet je echt doen?

- Bezoek een sneeuwhotel. Er bestaan in Lapland hotels die gemaakt zijn van sneeuw en ijs. Je kunt er overnachten, op een bed van ijs in een enorm dikke slaapzak, maar voor de echte koukleumen onder ons: je kunt ze ook bezoeken zonder er te hoeven overnachten. Het is in ieder geval heel tof om er een keer een gezien te hebben.

- Maak een tocht met een sneeuwscooter en kijk uit voor bomen...

- Maak een tocht met een huskyslede, en wat je ook doet, stap niet van de rem af, want dan gaan je honden ervandoor...- Ga rendieren voeren en leer wat meer over deze bijzondere dieren en de sami-cultuur

- Overnacht in een huisje met een glazen dak waardoor je vanuit je warme bed het noorderlicht kunt aanschouwen

- Speel in de sneeuw: maak sneeuwengelen, neem een Laplandse douche (ga naast een boom staan en schud deze tot er een pak sneeuw op je hoofd neerkomt), slee van een berg af, have fun!

- Neem een sauna en spring vervolgens in het ijskoude water (voor de diehards onder ons!)

- Je moet er geluk mee hebben, maar dit is wel het echte, ultieme hoogtepunt: zie het noorderlicht


Noorderlicht in Lapland

Tips voor als je naar Lapland wilt reizen:

- Hoewel er onder reizigers soms wat wordt neergekeken op verzorgde reizen en toeristen, is het aan te raden om wel een verzorgde reis naar Lapland te boeken. Het is een doolhof om er zelf te moeten rijden, en als alles voor je geregeld wordt, is dat wel zo gemakkelijk.

- Neem zo veel mogelijk warme, thermal kleding mee, het kan hier -25 of zelfs -30 graden Celsius zijn.

- Je moet dus een beetje geluk hebben met het zien van het noorderlicht, het is alleen zichtbaar op nachten dat het donker en onbewolkt is. Je kunt het noorderlicht zien tussen oktober en maart, maar de beste tijd om te reizen is december of januari.

- Het kan lastig zijn om foto's te maken van het noorderlicht, maar er zijn overal op internet handige gidsen te vinden over hoe je dit het beste kunt doen en welke instellingen je nodig hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je een extra batterij bij je hebt, want de kou zorgt ervoor dat je batterij binnen een mum van tijd leeg is!


Noorderlicht in Lapland

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page