top of page
  • Foto van schrijverMariska

Reizen in Boeken: Lapland

Bijgewerkt op: 2 jul.

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.

Lapland is een magische plek. Het is geen land, maar een gebied dat over meerdere landen verspreid is, namelijk het noorden van Scandinavië. Het is er prachtig en ik zou iedereen aanraden om er eens naartoe te reizen. In het echte leven, maar zeker ook in boeken, want er zijn wat pareltjes die dit winterwonderland prachtig beschrijven.

Laplandse boeken

Romans over Lapland

Winter van Laura Galloway (in het Engels is de titel Dalvi) is een prachtig en humoristisch geschreven autobiografie. Het speelt zich af in zowel de Verenigde Staten als Lapland en Laura beschrijft haar leven en haar keuzes om naar Lapland te emigreren, en vervolgens hoe haar leven er daar uitziet. Het is een prachtig, openhartig verhaal dat leest als een roman en moeilijk weg te leggen is. Een erg mooi boek over het leven in het koude Noorden, maar ook over relaties, familie en wat het betekent om je thuis te voelen.


Mocht je meer interesse hebben in een romantisch verhaal, dan is Calling Mrs. Christmas (helaas nog geen Nederlandse editie) van Carole Matthews een aanrader. Het is een heerlijk kerstverhaal over zelfontplooiing en ontdekken waar je goed in bent. Het boek leest fijn en makkelijk weg en beschrijft veel activiteiten die hoogtepunten zijn op een reis naar Lapland, en je waant je als lezer al helemaal in de sneeuw. Extra leuk is dat de auteur aan het einde van het boek vertelt over haar onderzoek naar Lapland en haar eigen ervaringen.


Jeugdboeken over Lapland

Een leuk kinderboek dat zich niet expliciet afspeelt in Lapland, maar wel het gevoel van de sneeuw en de leuke sledehonden overbrengt, is Shen en de 66 sledehondjes naar het einde van de wereld van Philip Reeve. (De Engelse titel Pugs of the frozen north is nog leuker).


Als laatste is het boek Ergens in de sneeuw van Linde Faas een aanrader. Het is een prachtig prentenboek. Het is een lief, hartverwarmend kerstverhaal met prachtige illustraties die je het gevoel geven dat je je zelf in dit winterwonderland waant.Reizen in boeken Lapland Literaire Reizen

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page