top of page
  • Foto van schrijverMariska

Literaire evenementen in Europa in 2024 - april, mei en juni

Ben jij ook zo'n fan van boekenbeurzen, literaire feestjes en andere boekige evenementen? Dan hoef je nu niet langer meer te zoeken naar de leukste activiteiten in 2024, want wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar alle toffe literaire evenementen dit jaar en ze voor je op een rijtje gezet! Gebruik deze lijst bij het plannen van je vakantie zodat je er een mooie, literaire reis van kunt maken!


We lichtten de leukste boekenevenementen in april, mei en juni vast voor je uit. Nieuwsgierig naar wat voor boekenbeurzen, boekenmarkten en literaire feestjes er in de rest van het jaar gepland zijn? Check dan ook zeker onze uitgebreide literaire agenda voor 2024!


De leukste literaire evenementen in april 2024


Literaire evenementen april 2024

Wintertuin Festival 1 april, Nijmegen, NL Het jaarlijkse wintertuin festival gaat over uitgesproken verhalen. Het thema van dit jaar is Taal als een thuis. Met een mooi programma wordt Doornroosje in Nijmegen omgetoverd tot een literair feestje. Met auteurs als Erna Sassen, Lisa Weeda, Pim Lammers, Tommy Wieringa en een hoop nieuwe namen, is het een gelaagd programma voor iedereen. Ga voor tickets en het volledige programma naar de website van Wintertuin. Foire du livre 4 - 7 april, Brussel, België In Brussel wordt ieder jaar de Brusselse Book Fair gehouden. Dit jaar met auteurs als Tatiana de Rosnay, Thomas Gunzig en Lisette Lombé. De toegang is gratis, maar het is wel Franstalig. Bestel je gratis tickets en bekijk het programma op de website van Foire du livre.


Quais du Polar 5 - 7 april, Lyon, Frankrijk

Dit internationale festival focust op misdaadfictie. Het merendeel van de auteurs die komt is Frans, maar er komen een hoop internationale auteurs, zoals J.M. Arlidge, John Grisham en Jo Nesbo. Bekijk het volledige programma op de website van Quais du Polar.


Sherborne Travel Writing Festival 5 - 7 april, Sherborne, Verenigd Koninkrijk

Dit festival richt zich geheel op reisliteratuur. Er zijn veel interessante lezingen met auteurs als Katie Carr, Brian Jackman en Kassia st. Clair. Bekijk het programma en bestel je tickets op de website van het Sherborne Travel writing festival. Festival du Livre de Paris - Paris book fair 12 - 14 april, Parijs, Frankrijk Het festival du livre is met 329 auteurs op het programma het grootste literaire evenement in Frankrijk. Er komen zowel Franse als internationale auteurs en er ligt dit jaar een focus op Quebec, als guest of honor. Er staan een hoop mooie lezingen op het programma. Bekijk het gehele programma en boek je tickets op de website van Festival du Livre. Cambridge Literary Festival 17 - 21 april, Cambridge, Verenigd Koninkrijk

Het Cambridge literary festival heeft als thema: For the love of books. Met een uitgebreid programma en een speciaal jeugdliteratuurfestival is er hier voor ieder wat wils. Op het programma staan onder andere Naomi Alderman, Kiran Milwood Hargrave en Elif Shafak. Bezoek de website van Cambridge literary festival voor tickets en het volledige programma. Cúirt International Festival of Literature 23 - 28 april, Galway, Ierland Ook in Ierland kun je in april naar een internationaal literatuurfestival. Met een uitgebreid programma en een hoop auteurs is dit ook zeker een noemenswaardig festival voor op dit lijstje. Op het programma staan onder andere booker prize winnaars John Banville en Paul Lynch. Bezoek de website voor het volledige programma.


Gentse stripbeurs 28 april, Gent, België

Tweemaal per jaar wordt in Gent de grootste stripbeurs van België gehouden. Met antiquaraten, nieuwe en tweedehands strips, manga's en originele prints én tekenaars die komen signeren is dit een must voor iedere stripliefhebber. Bekijk de website voor meer informatie.


De leukste literaire evenementen in mei 2024


literaire evenementen mei 2024

Geef een prentenboek cadeau Vanaf 17 mei, NL en België Vanaf 17 mei is het weer tijd voor geef een prentenboek cadeau. Alle kinderen in Nederland en België verdienen mooie kinderboeken en dus wordt er door dit initiatief ieder jaar een mooi prentenboek uitgekozen wat in de boekwinkel verkrijgbaar is voor slechts €2,99. Het boek van dit jaar is Kom uit die kraan van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad ILFD - International Literature Festival Dublin 17 - 26 mei, Dublin, Ierland De hoofdstad van Ierland houdt ook ieder jaar een internationaal literatuurfestival. Het programma wordt momenteel nog samengesteld. Hou de website in de gaten voor meer informatie en tickets.

Book World Prague 23 - 26 mei, Praag, Tsjechië Eind mei is het tijd voor Book World in Praag. Dit festival viert Duitse literatuur en dit jaar is er speciale aandacht voor Franz Kafka, omdat hij 100 jaar geleden gestorven is. Het festival werkt nog aan het programma, maar je kunt de website in de gaten houden voor meer informatie.


Warshaw International Book Fair 23 - 26 mei, Warschau, Polen Eind mei is er nog een internationaal boekenevenement, en dit keer in Warschau. Ook hiervan is het programma helaas nog niet bekend. Hou de website in de gaten voor meer informatie en tickets.


Limburgse boekenmarkt 26 mei, Bilzen, België In mei, juni en juli is er een boekenmarkt op de laatste zondag van de maand in Bilzen. Volgens de website kun je hier honderden meters aan boeken, strips en films vinden. Norsk Litteraturfestival 27 mei - 2 juni, Lillehammer, Noorwegen

Ook in Noorwegen vindt je een literatuurfestival in mei met internationale gasten. Er zijn al een aantal namen aangekondigd, zoals Johan Egerkrans, Elizabeth Strout en Adania Shibli. Bekijk de website voor meer informatie en tickets. Listowel Writer's Week 29 mei - 2 juni, Listowel, Ierland

Jaarlijks wordt het grootste literatuur- en kunstfestival in Ierland gehouden in Listowel. Ze focussen op een breed aanbod met verschillende genres. Het thema dit jaar is Moeder Natuur. Bekijk de website voor het programma.

Capital Crime 30 mei - 1 juni, Londen, Verenigd Koninkrijk Ben je fan van thrillers? Dan is dit evenement in Londen echt iets voor jou. Er komen zowel auteurs als filmmakers en er zijn al enkele grote namen aangekondigd, zoals Anthony Horowitz, Alex Michaelides en Ellly Griffiths. Bekijk de website van Capital Crime voor het volledige programma en tickets.


literaire evenementen juni 2024

De leukste literaire evenementen in juni 2024

Poetry International Festival 7 - 9 juni, Rotterdam, NL Dit jaar is alweer de 54e editie van het Poetry International Festival in Rotterdam. Laat je overspoelen door gedichten. Meer informatie vind je op de website van het poetry international festival. Festival of writing and ideas 7 - 9 juni, Borris, Ierland Op het landgoed van het kasteel Borris House wordt ieder jaar het festival of writing and ideas gehouden. Het is een klein festival, maar op de website worden al grote namen aangekondigd voor dit jaar, zoals Margaret Atwood en Katherine Rundell. Ga naar de website voor tickets en meer informatie.


Bloomsday 11 - 16 juni, Dublin, Ierland Bloomsday viert donderdag 16 juni 1904, de dag waarom James Joyce' Ulysses zich afspeelt. En wat is een betere manier om dit te vieren dan een festival dat draait om de auteur en zijn boek? Het programma voor 2024 is nog niet bekend, maar het is een evenement dat je niet kunt missen als je fan bent van James Joyce. Bezoek de website voor meer informatie.


Barnes Children's Bookfest 20 - 23 juni, Londen, Verenigd Koninkrijk Het Barnes Children's bookfest is het grootste jeugdliteratuur evenement in het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar vieren ze hun 10e editie. Ze zijn nog druk bezig met het samenstellen van het programma, maar je kunt alle informatie binnenkort terugvinden op de website.

Dit waren de leukste boekenevenementen in april, mei en juni van 2024! Wil je vast vooruit plannen en kijken naar welke toffe boekenbeurzen en literaire festivals er plaats zullen vinden in de zomer? Check dan zeker ook onze literaire agenda voor het hele overzicht van 2024!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page