top of page
  • Foto van schrijverMariska

Hoogtepunten van Luxemburg

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023


Vrouw in lange jurk kijkt uit over Luxemburg-stad

Luxemburg is een klein landje dat voor velen niet bekend staat als vakantiebestemming, maar eerder als een doorreisplek. Ga je op vakantie naar Frankrijk of Spanje, dan reis je al gauw door Luxemburg heen. Misschien verblijf je er zelfs wel een nachtje voor je doorgaat naar je eigenlijke bestemming.


Maar Luxemburg is ook zeker de moeite waard als bestemming. Een land vol heuvels en kastelen, lieflijke steden die Frans aandoen en vriendelijke mensen. Als je je volgende reisbestemming uitkiest, neem Luxemburg dan eens mee in je overwegingen, het is een land dat zeker niet teleur zal stellen. Luxemburg stad


De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg, ik noem het hier Luxemburg-stad om het verschil aan te duiden. Het is een mooie stad, voor een deel gebouwd op een heuvel, waar veel te doen is. Ga bijvoorbeeld met de glazen lift omhoog voor een prachtig uitzicht op de stad, ga op zoek naar de roze zeemeermin (hoeveel kun jij er vinden?) of bezoek één van de vele musea die de stad te bieden heeft.

Hoogtepunten van de stad:

  • Wandelen door het oude stadsdeel dat een plek heeft verdiend op de Werelderfgoedlijst van Unesco

  • Ondergrondse passages en kazematten

  • Notre Dame Kathedraal

  • Paleis Grand Ducal

  • Museum voor moderne kunst Mudam

Vianden


Vianden is een heerlijk plaatsje wat aanvoelt als een Frans dorp. Het is heerlijk om door de straten te dwalen of te genieten op een van de vele terrasjes. Let wel op: op veel plekken hier kun je alleen met contant geld betalen. Hoogtepunten van de stad:

  • Het kasteel Vianden

  • Het museum van Victor Hugo

  • De stoeltjeslift


Kasteel Larochette


In het dorpje Larochette valt behalve erg goedkope benzine en een prachtig uitkijkpunt niet heel veel te beleven. De kasteelruïne die net naast het dorp gelegen is, is wel echt de moeite waard. Een ontzettend groot deel is bewaard gebleven en je kunt steeds hoger klimmen. Daarnaast hangen er in de kamers illustraties met hoe de ruimtes er in andere tijden uitgezien moeten hebben.


Müllerthal

Luxemburg heeft prachtige natuur, wat al duidelijk wordt als je er met de auto doorheen rijdt. Maar zelf door de natuur wandelen is nog veel beter. Müllerthal is een prachtige omgeving waar je flinke wandeltochten kunt maken. Voor ons was het een duidelijk geval: het gaat om de reis en niet om de bestemming, want de Schiessentümpel watervallen waar we naar op zoek waren, konden we in eerste instantie niet vinden. Heel erg vonden we dat niet, want de omgeving was op zichzelf al adembenemend.

Avontuurlijke vrouw kijkt uit over water in Schiesentümpel, Mullerthal, LuxemburgRecente blogposts

Alles weergeven
bottom of page