top of page
  • Foto van schrijverMariska

Reizen in Bridgerton

Dit artikel kan affiliate linkjes bevatten. Dit betekent dat wij een kleine bijdrage kunnen ontvangen voor boeken die je koopt via de links die we delen in dit artikel, zonder dat dit van invloed is op jou als lezer.

Reizen in Bridgerton

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de ontzettend populaire Netflix serie Bridgerton. De serie is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn en spelen zich af in Engeland tijdens de regentenperiode. Dit doet natuurlijk gelijk een belletje rinkelen voor Jane Austen liefhebbers, want ook haar boeken spelen zich in deze periode af. De boeken hebben veel gemeen, ook Bridgerton gaat over het vinden van liefde en het omgaan in sociale kringen. De boeken en serie van Bridgerton geven deze historische periode een moderne twist met onder andere de casting en muziekkeuze, en ook is de serie wat minder "braaf" dan we gewend zijn van Jane Austen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de boekenserie Bridgerton en de Netflix serie en onderzoeken we welke locaties zijn gebruikt in de serie, zodat jij op een literaire Bridgerton reis kunt gaan naar Engeland! Wil je meer lezen over Jane Austen en haar boeken, bezoek dan ook onze speciale Jane Austen pagina!

Filmlocaties Bridgerton

De boeken en Netflix serie Bridgerton

De Netflix serie is dus gebaseerd op een boekenreeks van Julia Quinn, met maar liefst 8 boeken, en dan nog een hoop novelles. Momenteel zijn er drie boeken verfilmd. Het eerste boek, De ongetrouwde hertog, volgt de oudste Bridgerton zus Daphne en haar relatie met de hertog van Hastings, Simon Basset. Het tweede boek heeft als titel De verliefde graaf, en hierin lezen we over de oudste Bridgerton broer Anthony en zijn zoektocht naar liefde. Op dit moment is het derde seizoen van de Netflix serie Bridgerton net uit en het zou logisch zijn als dit deel over het derde boek zou gaan, maar het gaat over boek vier: Een nobel streven, waarbij we de relatie volgen tussen de geliefde Penelope Featherington en uiteraard weer een Bridgerton-sibling: Colin Bridgerton.


Het derde boek gaat namelijk over de op één na oudste broer, Benedict. Fans van de serie hopen dat ook dit boek snel in serievorm zal verschijnen. Naast deze drie seizoenen is er ook een 'prequel' seizoen met de populaire koningin Charlotte in de hoofdrol. Het verhaal vertelt over haar relatie met de koning George. Dit verhaal was geen onderdeel van de oorspronkelijke boekenserie van Julia Quinn, maar ze heeft het boek gepubliceerd tegelijkertijd met de Netflix serie, met als titel: Queen Charlotte (Koningin Charlotte). Het leuke is dat dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Naast de boeken is er een enorme merchandise gestart rondom Bridgerton. Wat dacht je van een Bridgerton kleurboek, een Funko Pop van Queen Charlotte of een Bridgerton puzzel met 1000 stukjes? Natuurlijk willen wij ook graag meedoen aan deze hype, shop daarom nu onze Bridgerton boekenleggers!


De plaatsen uit de Netflix serie Bridgerton

Met Literaire Reizen treden we in de voetsporen van onze favoriete auteurs en personages, en vandaag doen we dat met de personages van Bridgerton. In de serie zien we een hoop prachtige landhuizen en in dit artikel delen we de belangrijkste filmlocaties met je, zodat je zelf op Bridgerton-reis kunt gaan.


Waar speelt Bridgerton zich af?

Waar speelt Bridgerton zich af?

De serie Bridgerton speelt zich af in 17e eeuws Londen, maar de serie is niet exclusief in de hoofdstad gefilmd. Hieronder zullen we landhuizen delen die dienst hebben gedaan als decor, een deel hiervan kun je vinden in Londen en omgeving, maar ook de stad Bath is gebruikt voor het filmen van Bridgerton. Dat is ook wel toepasselijk, omdat Bath dé Jane Austen stad was, en zoals we net al benoemden, is er een duidelijke link tussen Bridgerton en Jane Austen. Je kunt in Bath speciale Bridgerton tours doen die je langs alle belangrijke plekken zullen leiden.


De belangrijkste filmlocaties voor Bridgerton in Bath zijn de straat Royal Crescent en de Assembly Rooms. Nummer 1 Royal Crescent is het huis van de familie Featherington. Beide van deze locaties zijn ook belangrijk geweest voor de boeken van Jane Austen, alsmede de verfilmingen daarvan. Uniek voor Bridgerton is het Holburne Museum, dat dienst deed als het huis van Lady Danbury.


Het huis van de familie Bridgerton

De familie Bridgerton, bestaan uit moeder Lady Violet Bridgerton en haar acht kinderen: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloïse, Francesca, Gregory en Hyacinth. In de Netflix serie is het landhuis Ranger's House gebruikt als decor. Je kunt dit landhuis bezoeken en bovendien kun je op de website veel meer informatie vinden over Ranger's House als filmlocatie voor Bridgerton. Tickets zijn rond de 12 pond per persoon, je krijgt korting als je via de website boekt. Voor het interieur is gefilmd in Halton House. Deze locatie is soms toegankelijk voor publiek op speciale open dagen.


Locaties Bridgerton

Het paleis van Queen Charlotte

Het paleis van de koningin is natuurlijk een must visit op je Bridgerton reis. Hiervoor is gefilmd op Hampton Court Palace. Dit was ook het paleis van Henry VIII. De meest belangrijke locaties voor het verfilmen van Bridgerton binnen dit paleis zijn de Master Carpenter's Court, de Fountain Court, de Clock en Base court, de trappen van de koning en natuurlijk de tuinen die we uitgebreid zien in de prequel over de koningin. Op de website van Hampton Court Palace kun je meer lezen over de verfilming van Bridgerton, en kun je alvast je tickets reserveren. Ticketprijzen variëren afhankelijk van hoog- en laagseizoen, maar liggen rond de 30 pond per persoon. Voor het interieur van het paleis van de koningin in Bridgerton is Lancaster House in Londen, en dan met name een aantal salons, muziekkamer en badkamer. Dit huis is ook gebruikt als locatie voor de serie The Crown. Helaas is het niet voor publiek toegankelijk. Een volgende locatie die belangrijk is geweest voor onder andere de vertrekken van Koningin Charlotte, is Wilton House. Dit huis is gebruikt als de slaapkamer, salon, presentatiekamer van de koningin, en haar tuinen. Wilton House is te bezoeken, ga naar de website voor meer informatie.


Andere filmlocaties van Bridgerton

Bridgerton Literaire Reizen

Een andere belangrijke filmlocatie van Bridgerton is Syon House & Gardens. In verschillende seizoenen zien we deze locatie terug, en de locatie deed ook dienst in de serie over Koningin Charlotte. Het eerste bal uit seizoen 2 wordt hier gehouden en de hal komt voor in de prequel. Wil je de printers bezoeken waar Lady Whistledown geprint wordt? Bezoek dan Luton Hoo Estate, deze locatie is het decor voor de Bridgerton serie geweest, alsmede andere populaire films en series, zoals Downton Abbey, Wondor Woman en Inspector Morse. Liever op bezoek gaan bij de Duke of Hastings? Het exterieur van zijn woning Clyvedon Castle is gefilmd op Castle Howard.


In dit artikel hebben we de belangrijkste filmlocaties van Briderton benoemd zodat jij je reis naar Engeland kan plannen en in de voetsporen kunt treden van je favoriete personages uit deze populaire Netflix serie. Meer zin om de boeken in te duiken? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze Bridgerton boekenleggers, zodat jij in stijl je favoriete romances kan lezen!Bridgerton locaties

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page