top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boek van de week: Wolkenjagers

Iedere maandag kiezen we een nieuw boek van de week, aanraders en pareltjes die we graag met jullie willen delen. Boeken met sterke personages, een goed plot en niet onbelangrijk voor Lire: boeken die zich afspelen in een bepaalde streek of regio en hier ook echt iets mee doen.

Het boek Wolkenjagers van Emma Carroll

Vandaag: Wolkenjagers

Waar speelt het zich af: Frankrijk, 18e eeuw Wolkenjagers van Emma Carroll is een spannend jeugdboek over de uitvinding van de heteluchtballon. Het is historische fictie, met hier en daar wat verzonnen personages en details, maar dat maakt het boek niet minder interessant. Het is leerzaam omdat het hele proces centraal staat en je precies leert op welke manier de gebroeders Montgolfier ontdekken hoe de heteluchtballon het beste in de lucht kan blijven. Het is enorm interessant.


Daarnaast is het ook een spannend verhaal. Lukt het ze om de uitvinding op tijd af te krijgen, of zijn de Engelsen hen voor? Hoe zit het met spionnen? Niemand mag te weten komen hoe de ballon werkt.


Het verhaal leest enorm vlot doordat het zo spannend is. Een aanrader is om het boek te beluisteren via Storytel (waar ook de Nederlandse versie op staat), die prachtig is voorgelezen door Venna van den Bosch.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page