top of page
  • Foto van schrijverMariska

Boekige Plekjes in Londen - Harry Potter editie

Bijgewerkt op: 29 mrt.


Harry Potter in Londen

Vandaag gaan we opnieuw op zoek naar Harry Potter in Engeland. Eerder bezochtten we de Harry Potter locaties in Oxford al, en vandaag gaan we naar Londen. Want zeg je Harry Potter, dan zeg je Londen. Het is hier dat je het platform 9 3/4 kunt bezoeken, de Harry Potter Studios in kan duiken en een voorstelling kunt zien van Harry Potter and the Cursed Child. We zetten alle locaties in Londen voor Potterheads voor je op een rijtje!


Lees ook zeker ons artikel over boekige plekjes in Londen, voor alle toffe boekwinkels en bibliotheken in deze toffe stad.

Harry Potter Studios

De grootste Harry Potter highlight in Londen zijn natuurlijk de studios van Warner Bros. Stiekem is dit niet in Londen zelf, maar in Leavesden. Met openbaar vervoer ben je er binnen een uurtje vanuit de stad.


Dit is de grootste en ook tegelijkertijd de leukste plek die je wil bezoeken. Hij staat voor veel Harry Potter fans op de bucketlist. Je vindt hier namelijk de originele sets, props en kostuums en je waant je echt in Zweinstein als je hier bent. Er zijn ook regelmatig evenementen, zoals kerst en Halloween om de ervaring nóg magischer te maken. Er zijn verschillende tickets beschikbaar. De tour zelf kost £ 51,50. Je kunt extra's bijkopen, zoals een hotelovernachting, high tea of een souvenir.


Platform 9 3/4

Harry Potter Londen, Platform 9 3/4

Voordat je naar Zweinstein gaat, moet je natuurlijk eerst met de trein (tenzij je een vliegende auto ter beschikking hebt). Dus we gaan naar Kings Cross Station en dan op zoek naar platform 9 3/4...


Leadenhall Market

Leadenhall market is een leuke overdekte winkelstraat in Londen met veel winkels en restaurants. Het is sowieso een toffe plek om te bezoeken, maar helemaal als Harry Potter fan, want het is ook een filmlocatie! In de eerste film gaan Harry en Hagrid naar Leadenhall market omdat dit de ingang is voor de Wegisweg (Diagon Alley). De passage voelt ook erg Harry Potterig aan, dus het is sowieso een verademing om te bezoeken. Wil je op je gemak rondkijken zonder dat je struikelt over (andere) toeristen, bezoek Leadenhall Market dan in de ochtend, dan is het vaak het rustigst.


London Zoo Reptile House

In de eerste Harry Potter film gaat Harry naar de dierentuin voor Dirk's verjaardag. Het is hier dat hij tegen een slang praat en verbaasd opkijkt als de slang hem kan verstaan. Bezoek het reptielenhuis in de London Zoo en kijk of het jou ook lukt!


Harry Potter and the Cursed Child

Een aantal jaar geleden was er ineens een opleving toen er een nieuw Harry Potter boek verscheen. Harry Potter and the Cursed Child bleek een toneeltekst te zijn over de kinderen van Harry. Natuurlijk kwam er ook een daadwerkelijke theaterproductie die gelijk uitverkocht was. Maar goed nieuws: je kunt deze voorstelling nog steeds bezichtigen in het Londen Theatre. Tickets gaan vanaf £36,-


Harry Potter filmlocaties in Londen

Harry Potter Londen

Naast alle bovenstaande highlights zijn er nog veel meer Harry Potter filmlocaties in Londen. In de derde Harry Potter film wordt Borough Market gebruikt als Harry wegloopt van huis en de bus pakt naar de Leaky Cauldron. In St. Paul's Cathedral vind je de trap die werd gebruikt voor de trap naar het lokaal van Professor Zwamdrift. In deze kathedraal is ook een whispering gallery wat ook erg magisch aanvoelt. Perron 9 3/4 kun je vinden in Kings Cross, maar voor het filmen van de buitenkant van het station hebben ze St. Pancras Station gebruikt, omdat de filmmakers dit mooier vonden. Daarnaast is de Bank Of England gebruikt voor het filmen van de bank Goudgrijp. Voor het filmen van het huis van Sirius Zwarts op Grimmauld Place is 23 Claremont Square gebruikt als décor.


Harry Potter Hotel in Londen

Het Georgian House Hotel is perfect voor iedere Harry Potter liefhebber die in Londen verblijft. Er zijn meerdere 'wizard' kamers die aanvoelen als de slaapkamers in Zweinsten. Er zijn kamers voor 4, 5 en 6 personen en als je met z'n tweeën komt, kun je kiezen voor de 'enchanted' kamer.


Harry Potter Escape Room in Londen

Hoe kan het ook anders dan dat je in Londen een Harry Potter escape room kunt spelen? Als afstuderende leerling van de School of Witchcraft and Wizardry moet je voor je laatste examen laten zien dat je alles weet van Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en andere schoolvakken. De escape room kan gedaan worden met groepen van 3, 4 of 5 spelers en prijzen gaan vanaf £105,- afhankelijk van je groepsgrootte.


The Cauldron - Cocktail bar

Harry Potter, Londen, The Cauldron, Cocktail bar

Een must voor Harry Potter fans is een bezoekje aan de Cauldron. Je kunt hier cocktails mixen alsof het toverdranken zijn. Geheel met een ketel, toverstaf, cape, speciale effecten en een eenhoorn, is dit een supertoffe ervaring die je niet wil missen. Je kunt kiezen tussen cocktails met of zonder alcohol.

Er is een flink aantal toffe Boekige Plekjes voor Harry Potter fans in Londen te bekennen. Welke ga jij als eerste bezoeken? Wil je meer lezen over Engeland? Bezoek dan zeker ook onze Engeland-pagina voor al onze nuttige tips over Engeland, boekige plekjes in de mooiste steden en Engelse literatuur.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page