top of page

Bestemmingen

Engeland

Op deze pagina vind je alles over Engeland! Engeland is een land vol geschiedenis, prachtige landschappen en een rijke literaire traditie. Een hoop bekende auteurs komt uit Engeland, denk maar aan William Shakespeare, Jane Austen of Charles Dickens.

Verken samen met literaire reizen dit prachtige land vol cultureel erfgoed, prachtige steden en schattige dorpjes. Of je nu naar Londen gaat, de Cotswolds wil verkennen of wil genieten van een afternoon tea met een goed boek over Engeland, bij ons ben je aan het juiste adres. Op deze pagina lees je alles over de leukste Engelse boeken en auteurs, de beste plekken om te bezoeken en de leukste bestemmingen voor boekenliefhebbers. Reis je mee?


Snel navigeren op deze pagina:
Literaire reizen in Engeland - Ontdek Engelse literatuur - De leukste steden in Engeland  
De natuurlijke schoonheid van Engeland - Reisinformatie - Literaire agenda

 

Lees al onze artikelen over Engeland

Literaire Reizen in Engeland

Jane Austen Icon.png
Alice icon.png
HP Icoon.png
Winnie icoon.png
William Shakespeare Icon.png
Wordsworth icoon.png

Engeland staat bekend om haar literaire erfgoed. Talloze beroemde schrijvers komen uit Engeland en hebben een grote rol gespeeld in de wereldliteratuur. Charles Dickens, William  Shakespeare, Charlotte & Emily Brönte zijn slechts enkele voorbeelden. Met literaire reizen treden we in hun voetsporen en bezoeken we de prachtige landschappen die de Engelse auteurs hebben beïnvloed. Wat dacht je van een bezoekje aan het Honderd Bunderbos van Winnie de Pooh of een Alice in Wonderland boottochtje?

Klik hierboven op je favoriete auteur of personage of scroll hieronder door al onze artikelen over reizen in Engeland!
 

Ontdek Engelse Literatuur

Met zoveel mooie Engelse boeken, is het niet moeilijk om leuke Engelse literatuur te vinden die bij je in de smaak zal vallen. We delen de leukste Engelse boeken en geven je een overzicht van de talrijke literaire geschiedenis van Engeland.

De leukste steden in Engeland

Engeland is een tof land om te bezoeken. Met prachtige steden vol mooie boekwinkels met fijn geprijsde boeken, studentensteden en steden met prachtige architectuur. Hieronder delen we de leukste steden in Engeland die erg goed zijn voor een stedentripje.

De eerste bestemming die we willen noemen in Engeland is natuurlijk Londen. De hoofdstad van Engeland is een prachtige plek om te bezoeken, zeker voor iedereen die van boeken houdt. Bezoek de grootste boekwinkel van Europa, de British Library of een van de vele literaire musea die de stad rijk is. 
Klik hier voor al onze artikelen over Londen.

Een andere favoriete stad is Oxford. Deze studentenstad is een lust voor het oog met haar kronkelige straatjes en prachtige gebouwen. Ook voor literatuurliefhebbers is Oxford een must: je vindt hier een van de oudste bibliotheken ter wereld en het is de stad waar J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis en Lewis Carroll hun geliefde boeken schreven.
Klik hier voor al onze artikelen over Oxford.


Bath is ook een stad die we niet kunnen overslaan. Met haar elegante Georgiaanse architectuur is dit een heerlijke stad om naartoe te reizen. Daarnaast is het ook de stad van Jane Austen.

 

Een must voor iedereen die van lieflijke dorpjes houdt, zijn de Cotswolds. Deze idyllische regio in het hart van Engeland zal je hart veroveren, zoals het ook talloze schrijvers, schilders en filmmakers al heeft gedaan.

 

Engelands heeft nog een andere mooie universiteitsstad, en dat is natuurlijk Cambridge. Met haar indrukwekkende architectuur en beroemde universiteit is ook dit een populaire stad in Engeland.

Liverpool is weer een heel ander soort stad, maar ook zeker de moeite waard. Het is de geboorteplaats van de Beatles en staat bekend om de kunst met indrukwekkende musea en gallerijen.

De natuurlijke schoonheid van Engeland

Engeland heeft niet alleen mooie stedelijke gebieden, maar ook prachtige natuur die je bovenaan je bucketlist wil zetten. We delen de mooiste natuurgebieden in Engeland met je.

 

In het noordwesten van Engeland vind je Lake District National Park met prachtige meren en glooiende heuvels en bergen. De grootste berg van Engelan: Scafell Pike, bevindt zich hier. Het national park is een lust voor het oog.
In dit park vind je Dove Cottage, het huis van William Wordsworth. Tegenwoordig is het een museum.

 

Een ander nationaal park dat we je niet willen onthouden is het Peak District National Park. Dit park ligt tussen Sheffield en Manchester in en is rijk aan historische landhuizen, groene valleien en heidevelden. Het is een mooie plek voor wandelingen. In het Peak District kun je het landhuis North Lees Hall vinden, wat de inspiratie is geweest voor Thornfield Hall in Jane Eyre.

 

Het Yorkshire Dales National Park ligt in het noorden van Engelad. Met kalkstenen kliffen en kabbelende beekjes is dit een perfecte plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. Daarnaast vind je in dit park een Brönte museum.

 

In het zuidwesten van Engeland ligt Dartmoor National Park, vol met heidevelden, rivieren en granieten tors (een rotsachtige heuvel). Dit gebied is ook waar The hound of the baskervilles zich gedeeltelijk afspeelt, een van de bekendste Sherlock Holmes verhalen. 

Ten slotte willen we South Downs National Park nog benoemen, met prachtige uitzichten op de zee, glooiende heuvels. Dit schilderachtige gebied is ook de plek waar Virgina Woolf ooit woonde.

Reisgidsen in Engeland

Hoe kun je het best naar Engeland reizen?

Engeland is het perfecte land voor een roadtrip, zodat je steden en natuurgebieden kunt afwisselen. Met een eigen auto kun je het land gemakkelijk verkennen en op je gemak alles bezoeken waar je graag naartoe gaat. En natuurlijk kun je zoveel boeken kopen in Engeland als je wil, zonder dat je rekening hoeft te houden met hoe zwaar je bagage wordt. Met de auto naar Engeland heeft dan ook zeker onze voorkeur. Het enige waar je op moet letten is dat ze in Engeland aan de linkerkant van de weg rijden. Gelukkig wen je daar snel aan.

Je kunt met je eigen auto naar Engeland gaan via de tunnel. Je gaat dan via Calais. In Calais rijd je de auto in de trein en in Engeland rijd je er in Folkestone weer uit. Het is heel gemakkelijk en ideaal voor een roadtrip in Engeland.

Daarnaast kun je ook met de trein naar Engeland. De Eurostar gaat vanaf verschillende locaties in Nederland en België en brengt je binnen een paar uur naar Londen. Wil je liever naar Londen dan rondreizen, dan raden wij de trein aan.

Het is ook mogelijk om met de boot naar Engeland te reizen. Er zijn dan verschillende mogelijkheden: Je kunt bijvoorbeeld opstappen in Rotterdam of in Hoek van Holland en weer uitstappen in Harwich of Newcastle.

De laatste optie die we willen noemen is natuurlijk met het vliegtuig naar Engeland. We kiezen zelf graag voor milieuvriendelijkere opties, maar het vliegtuig is wel de snelste manier om in Engeland te komen.

Big Ben.jpg

Literaire agenda Engeland

Hieronder vind je de leukste boekige evenementen die in 2024 zullen plaatsvinden in Engeland!

Faversham Literary festival 16 - 25 februari
Sherborne Travel Writing Festival 5- 7 april
Oxford Literary Festival 16 - 24 maart
Cambridge Literary Festival 17 - 21 april
Winchester books festival 19 - 21 april
Hexham book festival 26 april - 5 mei
Stratford literary festival 1-5 mei
Capital Crime 30 mei - 1 juni Londen
The queen’s reading room 8 juni, Londen
Brighton Book festival 18 - 23 juni
Barnes Children’s bookfest 20-23 juni, Londen
Bradford Literature Festival 28 juni - 7 juli, 10th anniversary
Alice Day 6 juli Oxford
Penzance Litfest 3 - 6 juli
Jane Austen Festival Bath 13 - 22 september
York National Book Fair 13 - 14 september
Appledore Book Festival 13 - 22 september, Appledore
Literature Festival at Sea 13 - 20 november
Marlborough litfest 26 - 29 september
Barnes Bookfest 20 - 22 september, Londen
Bath Children’s Literature festival 27 september - 6 oktober
Henley Literary Festival 28 september - 6 oktober
Birmingham Literature Festival 3 - 6 oktober
Isle of wight literary festival 5 - 8 oktober
Berwick Literary festival 10 - 13 oktober
Guildford book festival 6-20 oktober, guildford
Londen Literature festival 23 oktober - 3 november
Stratford literary festival 25 - 27 oktober
Wimbledon bookfest 17 - 31 oktober


 

bottom of page