top of page

Bestemmingen

Engeland

Op deze pagina vind je alles over Engeland! De leukste boeken om te lezen, van Engelse auteurs of boeken die zich in het land afspelen, leuke dingen om te doen en de beste activiteiten en bezienswaardigheden voor boekenliefhebbers!

Reisgidsen in Engeland

Engeland

Engeland is onderdeel van Groot Brittannië. Ook wel het Verenigd Koninkrijk genoemd, en onder die noemer vallen ook Noord Ierland, Schotland en Wales. Op deze pagina vind je alles over specifiek Engeland, en dus niet de andere landen die onderdeel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk.

Engeland heeft een hoop moois te bieden. Je kunt highlights bezoeken in Londen zoals Buckingham Palace en de Big Ben, de universiteit van Oxford bezoeken. Je kunt het rustig aan doen in de Cotswolds of juist de ruige natuur bezoeken in de moors. Engeland heeft voor iedere reiziger wat wils, en zeker ook voor de literaire reiziger!

Literaire Reizen in Engeland

Of je nu vanuit je eigen luie stoel kennis wil maken met Engeland of juist op zoek wil gaan naar de beste plekken voor boekenliefhebbers in steden als Londen of Oxford, op Literaire Reizen ben je aan het juiste adres!

Engeland heeft een prachtige literaire cultuur en veel bekende auteurs komen hier vandaan. Denk maar aan auteurs als Charles Dickens, Jane Austen of William Shakespeare. Er is voor de boekenliefhebber veel te vinden over literatuur uit Engeland. We zetten de leukste boeken uit Londen al voor je op een rijtje!

Ook als je op reis gaat naar Engeland, zijn er een heleboel leuke plekken die je als boekenliefhebber wil bezoeken. Lees ons blog over boekige plekjes in Londen, ga op zoek naar Winnie de Poeh, bezoek de stad waar Shakespeare is geboren of treed in de voetsporen van Lewis Carroll, de auteur van Alice in Wonderland. Engeland is een prachtige plek om te verkennen, en het literaire landschap des te meer!

 

bottom of page