top of page
  • Foto van schrijverMariska

Op zoek naar Winnie de Poeh in Engeland

Bijgewerkt op: 29 mrt.


Op zoek naar Winnie de Poeh in Engeland

Winnie de Poeh, Winnie de Poeh... wie kent het lieve beertje niet? Of het nu van de Disney film, de live action film(s) is, Disneyland of van het originele boek van A.A. Milne, iedereen heeft wel eens van Poeh gehoord. Samen met zijn vriendje Christopher Robin (Janneman Robinson in het Nederlands), en natuurlijk Teigetje, Iejoor, Knorretje, Konijn, Uil, Kanga en Roe, beleeft hij allemaal avonturen in het Honderd Bunderbos. Voor de fans hebben we goed nieuws, want dit bos kun je bezoeken, in Engeland!


Het 100acre wood of Honderd Bunderbos

Auteur A.A. Milne woonde samen met zijn vrouw en zoontje in Hartfield, waar hij verschillende verhalen schreef. Zijn zoontje, genaamd Christopher Robin, speelde vaak in het nagelegen bos met zijn teddybeer. Op een gegeven moment ging Milne verhalen schrijven over de jongen en zijn beer en deze verhalen groeiden uit tot de verhalen waar wij zoveel van houden.


Het bos speelt een belangrijke rol in het verhaal, want het is waar alle vriendjes van Poeh wonen. Alle verhalen spelen zich hier af en het is dus de perfecte plek om te bezoeken als Winnie de Poeh fan!


Winnie de Pooh in Ashdown Forest, UK

Het Honderd Bunderbos, zoals het bos heet in de boeken, is in het echt Ashdown Forest, vlakbij het kleine stadje Hartfield. Vanuit Londen is het een uur en drie kwartier met de auto, of een uur en 50 minuten met openbaar vervoer. Voor de bestuurders onder ons, er is zelfs een parkeerplaats waar je gemakkelijk (en gratis) de auto weg kunt zetten om het bos te bezoeken. Stel je navigatie simpelweg in op Pooh Car Park.


Voordat je bij de parkeerplaats komt, rij je al door het bos heen. Het is een prachtig stuk natuur waarbij je direct gelooft dat het de inspiratie is geweest voor het Honderd Bunderbos. Talloze hoge bomen met dikke stammen kronkelen om elkaar heen en vormen poorten over het wegdek. De illustrator van de Winnie de Poeh boeken, Sheperd, heeft het bos prachtig nagetekend en daardoor is het zo herkenbaar.


Pooh Bridge en Pooh Sticks in Ashdown Forest

Pooh Bridge in Ashdown Forest, UK

In het bos kijk je je ogen uit. Niet alleen wandel je in prachtige natuur, als je goed om je heen kijkt kun je ook overal sporen van Winnie de Poeh en zijn vriendjes terugvinden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het huis van Knorretje of Uil, en loop in de richting van Pooh Bridge.


De brug is gebruikt in de film Goodbye Christopher Robin, een film over het leven van Winnie de Poeh auteur A.A. Milne en zijn familie. Milne en zijn zoon Christopher Robin bedachtten hier het spel Pooh Sticks, waarbij je tegelijkertijd een takje in het water gooit en vervolgens aan de andere kant van de brug gaat staan waar de takjes dan onderdoor drijven. Degene die het takje heeft gegooid dat het snelste drijft, wint het spel.


De brug is inmiddels gedoopt tot Pooh Bridge en er liggen een hoop takjes in het water. Als je door het bos wandelt en je ziet takjes liggen, neem ze dan vast mee voor een spelletje Pooh Sticks.


Winnie de Poeh huisjes in Ashdown Forest

Piglet's House in Ashdown Forest

In Ashdown Forest is nog meer leuks te vinden als Winnie de Poeh fan! Het bos zal je bekend voorkomen en Pooh Bridge is ook herkenbaar, maar nog veel leuker zijn de huisjes! De bordjes zullen je naar Pooh Bridge leiden, maar voor de huisjes van de vriendjes zul je op moeten letten en goed om je heen moeten kijken zodat je ze niet mist! Je kunt in ieder geval de huisjes van Knorretje, Uil en Winnie zelf tegenkomen. Maar wie weet, misschien spot jij er nog meer!


Even uitrusten in Pooh Corner

Pooh Corner, Hartfield, UK

Zin in iets lekkers? Stop zeker ook even bij Pooh Corner in Hartfield. Dit theezaakje serveert Pooh-cakejes en thee in Winnie de Pooh theepotten en is tegelijkertijd een winkeltje met leuke Poeh-hebbedingetjes én een klein museum waar je meer kunt leren over het leven van A.A. Milne en de geschiedenis van Winnie de Poeh.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page