top of page

Bestemmingen

Denemarken

Op deze pagina vind je alles over Denemarken! De leukste boeken om te lezen, van Deense auteurs of boeken die zich in het land afspelen, leuke dingen om te doen en de beste activiteiten en bezienswaardigheden voor boekenliefhebbers!

Denemarken

Denemarken is een prachtig land in Scandinavië. Het is vanuit Nederland het meest makkelijk bereikbare Scandinavische land. Momenteel is het nog geen al te populaire reisbestemming, en dat is jammer, want Denemarken heeft veel te bieden. Het is een land met prachtige natuur en lieflijke steden waar de mensen vriendelijk en gemoedelijk zijn. Kopenhagen is de hoofdstad en met haar fijne sfeer, gekleurde huizen en lekker eten, is het er heerlijk vertoeven. Ook voor Literaire Reizigers is Denemarken een leuke plek om te verkennen, al helemaal als je fan bent van sprookjes...

Literaire Reizen in Denemarken

Scandinavische literatuur staat bekend om haar spannende thrillers, en ook binnen de Deense literatuur kun je aardig wat boeken verslinden op het puntje van je stoel. Daarnaast is Denemarken ook het land van Hans Christiaan Andersen, een sprookjesverteller die we kennen van sprookjes als De Kleine Zeemeermin en Het meisje met de zwavelstokjes. 

Kopenhagen is een prachtige stad waarin je je dagenlang kunt vermaken. Zorg er zeker ook voor dat je een van die dagen in Tivoli doorbrengt. Niet alleen zijn er toffe attracties en goede eetgelegenheden, ook is het een prachtig gebied waar je rond wil lopen én waar je sporen terug kunt vinden van Hans Christiaan Andersen. Ook in de rest van de stad kun je meer leren over deze beroemde sprookjesauteur. Lees vooral ook onze tips voor boekige plekjes in Kopenhagen!

bottom of page