top of page

Bestemmingen

Luxemburg

Op deze pagina vind je alles over Luxemburg! Dit kleine land wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is er prachtig. Luxemburg biedt een schat aan ervaringen voor iedereen die van natuur en mooie steden houdt.

Ontdek samen met Literaire Reizen de leukste boeken over Luxemburg, de mooiste steden, prachtige natuurgebieden én kastelen en handige reisinformatie voor jouw trip naar Luxemburg. Reis je mee?

Lees al onze artikelen over Luxemburg

1
2

Literatuur uit Luxemburg

We gingen op zoek naar de leukste Luxemburgse boeken, maar helaas betreft dat slechts een klein aanbod. Luxemburg is een prachtig land vol mooie natuur en kastelen, maar qua literatuur is het land niet erg rijk.

Luxemburg.jpg

De mooiste steden in Luxemburg

Hoewel Luxemburg slechts een klein land is, zijn er wel een aantal erg mooie steden te vinden.

De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg, die we voor het gemak maar even Luxemburg-stad zullen noemen, om verwarring te voorkomen. Luxemburg-Stad is een mix van historische en moderne architectuur waar je gezellig kunt winkelen, wandelen en musea kunt bezoeken. Geniet van het uitzicht op de Adolfsbrug, bezoek het Groothertogelijk Paleis of ga naar museum Mudam voor moderne kunst.

Een andere mooie stad in Luxemburg is Vianden. Je kunt hier het indrukwekkende kasteel Vianden bezoeken vanaf waar je een mooi uitzicht op de stad hebt. Ook leuk om te weten: Vianden is de stad waar Victor Hugo naartoe vluchtte toen hij verbannen werd uit Frankrijk. In de stad kun je sporen van hem terugvinden, zoals het Victor Hugo museum.

Ten slotte willen we Echternach nog noemen. Deze stad staat bekend om haar historische abdij en historische straatjes. Je kunt vanuit hier mooie wandelingen maken naar Mullerthal, waar we in het kopje natuurgebieden in Luxemburg op terugkomen.

Natuurgebieden in Luxemburg

Naast leuke steden is Luxemburg ook een prachtig land voor mooie natuurgebieden waar je goed kunt wandelen. 

We noemden zojuist Mullerthal al even. Dit gebied wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd en je vindt er rotsachtige kloven, watervallen en weelderige bossen. Daarnaast kun je hier een van de beste wandelpaden van Europa bewandelen: Het Mullerthal Trail.

Wist je dat je in Luxemburg ook Ardennen kunt vinden? Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen in dit heuvelachtige gebied. Je vidnt hier het Natuurpark Our en Öewersauer.

De Moezel strekt zich ook uit over Luxemburg. Naast wijn vind je hier ook lieflijke dorpjes en prachtige uitzichten. Wandel door de mooie valleien die de Luxemburgse moezel te bieden heeft.

Reisadvies Luxemburg

Luxemburg is een gemakkelijk toegankelijk land. In deze paragraaf vind je handige reisinformatie voor je trip naar Luxemburg.

Hoe kom ik er?

Luxemburg is het best bereikbaar met de auto. Het is dan ook een prachtige rit en vanaf Amsterdam doe je er 4,5 uur over om in het hartje van Luxemburg te komen. Het is een goed land voor rondreizen of als doorreis naar bijvoorbeeld Frankrijk. Je kunt ook met openbaar vervoer naar Luxemburg, maar dit is afhankelijk van wat je wensen zijn op vakantie. 

Wat wel handig is om te weten, het openbaar vervoer in Luxemburg zelf is gratis.


 

Reisinformatie Luxemburg

Luxemburg is niet heel anders dan reizen in België of Frankrijk. De officiële talen van het land zijn Luxemburgs en Frans, maar met Engels kom je ook al een heel eind.

Luxemburg kan erg warm zijn in de zomer, vergelijkbaar met Frankrijk. Het is nog geen al te populaire vakantiebestemming, dus zelfs in de zomer zal het er niet vol zitten met toeristen. In de winter kun je kerstmarkten bezoeken.

DSC06231.jpg
bottom of page