top of page

Bestemmingen

Lapland

Op deze pagina vind je alles over Lapland! Deze betoverende regio strekt zich uit over het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland. Denk aan een prachtig winterwonderland vol husky's en rendieren, waar je 's nachts het noorderlicht kunt aanschouwen.

Op deze pagina nemen we je mee naar Lapland, we bespreken de leukste boeken die over dit prachtige landschap gaan, de leukste activiteiten die je er kunt doen en geven je praktisch reisadvies zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Reis je mee?

Lees al onze artikelen over Lapland

1
2

Ontdek Literatuur over Lapland

Lapland is een prachtig winterwonderland waar iedereen een keer geweest moet zijn, als je het ons vraagt! Het is een indrukwekkend gebied. Zo zou iedere winter eruit moeten zien! Blijf je liever thuis bij je warme kacheltje of wil je je alvast inlezen, dan hebben wij vast de mooiste boeken over Lapland voor je op een rijtje gezet! 

Rendieren in Lapland

Wat is er te doen in Lapland

Maar wat is er nu te doen in dit prachtige winterwonderland? Lapland biedt een scala aan activiteiten en hoewel het echt een winterse bestemming is, zou je er zeker ook in de zomer naartoe kunnen reizen.

In de winter zijn de volgende activiteiten een must als je naar Lapland afreist:

Ga op zoek naar het noorderlicht. Het noorderlicht is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Als je geluk hebt, kleurt de gehele lucht groen voor je ogen en lijkt het licht magisch te dansen. Dit kan alleen in donkere, heldere nachten zonder bewolking. Er zijn speciale apps die je kunt downloaden waarop je kunt zien hoe groot de kans is dat je het noorderlicht kunt zien. Er zijn ook verschillende stadia van het noorderlicht. Soms is het vrij zwak en is het eerder grijs dan groen, en soms is het magische lichtshow.

Probeer je hoop op het noorderlicht te beperken, want de omstandigheden moeten precies goed zijn, wil je het kunnen zien. Lapland is ook prachtig als je de aurora borealis niet te zien krijgt.

Ga op huskysledetocht. Husky's vinden het geweldig om te rennen in de sneeuw en het is heel bijzonder om op deze manier het landschap te verkennen.

Rendieren spotten is ook een must. Rendieren lopen los rond in Lapland, maar je hebt vaak ook plekken die je kunt bezoeken waar de rendieren heen komen om te eten. Je kunt ze voeren en meer leren over de Sami cultuur.

Een tocht met een sneeuwscooter is ook een hele spannende ervaring die je niet wil missen. Kijk wel uit voor bomen...

Andere activiteitein die je in winters lapland kunt doen zijn een sneeuwhotel bezoeken, genieten van de sauna om vervolgens in de sneeuw te springen, ijsvissen of wandelen met sneeuwschoenen. En vergeet ook niet te spelen in de sneeuw, als je er toch bent!

 

Husky slee.jpg

Reisadvies Lapland

Lees hier al ons reisadvies voor Lapland. Het is een bijzondere plek en het loont om goed voorbereid te zijn. Wat is de beste reistijd voor Lapland, hoe vergroot ik mijn kansen op het Noorderlicht en wat kan ik het beste meenemen? We vertellen je alles wat je moet weten.

Hoe kom ik er?

Het is lastig om zelf door het landschap te rijden, tenzij je dit gewend bent. Wij raden dan ook aan om met het vliegtuig te reizen. Sterker nog, je kunt gemakkelijk pakketreizen boeken naar Lapland waar de leukste activiteiten bij inbegrepen zitten. Het enige dat je zelf hoeft te doen, is zorgen dat je op tijd op het vliegtuig stapt, en vanaf het vliegveld in waarschijnlijk Rovaniemi word je door een gids meegenomen naar je verblijfplaats. Dit kan een lodge zijn, of een hut, afhankelijk van je wensen en welke accomodatie je boekt. Wij raden Scandinavië specialist Nordic aan voor reizen naar Lapland.

Wat is de beste reistijd?

Lapland in de winter is een magische plek. Let er op dat de dagen kort zijn en dat er momenten zijn waarop er helemaal geen daglicht is. Dit wordt de poolnacht genoemd. Het is afhankelijk van waar je precies naartoe reist hoelang deze poolnacht duurt, maar vaak zit dit rond de jaarwisseling.

Het noorderlicht kun je zien tussen oktober en maart, maar het is het best te zien in december en januari. Dit zijn dan ook de maanden die wij het meest aanraden.

Reisadvies Lapland

Het spreekt redelijk voor zich, maar Laplandse winters zijn erg koud. Het kan wel tussen de -25 en -35 graden Celcius zijn. Zorg dus voor goede thermokleding en veel laagjes. Een waterdichte jas, een goede sjaal, muts en wanten zijn een must. Een andere aanrader is voetwarmers mee te nemen die je in je schoenen kunt doen.

Fan van foto's maken? Zorg voor een extra batterij die je dicht op je lichaam draagt. De kou in Lapland trekt je batterij van je camera namelijk snel leeg. 

 

Noorderlicht in Lapland.jpg
bottom of page