top of page
  • Foto van schrijverMariska

Bijzondere theatervoorstellingen: Shakespeare's The Globe

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Een van de tradities die wij hebben als we op reis gaan, is het bezoeken van theater. Het is een leuke avondbesteding en altijd weer een bijzondere ervaring. Of het nu de opera in Praag is, een balletvoorstelling in Sint Petersburg of een flamenco dansvoorstelling in Sevilla is, veel steden hebben erg toffe theaterzalen en zijn zeker de moeite waard om een avondje in door te brengen. In dit artikel wil ik een ervaring met jullie delen.


De schouwburg van Shakespeare, Londen

Bijzonder theater in Londen

De traditie startte in Londen, en gelijk met een hele bijzondere theaterzaal. Op zoek naar leuke dingen om te doen in de stad, kwamen we The Globe tegen, het theater van Shakespeare, dat nog steeds theaterstukken opvoert! Het theater opende haar deuren voor het eerst in 1599 en het was de plek waar een aantal van Shakespeare’s toneelstukken voor het eerst zijn opgevoerd. Het theater zelf is prachtig en voor iedere boekenwurm een must om te bezoeken, maar hoe bijzonder is het om daadwerkelijk een voorstelling te bekijken? 


Toen wij er waren, was er geen Shakespeare toneelstuk dat werd opgevoerd, helaas, maar gelukkig wel wat anders, een tragedie genaamd The changeling dat werd opgevoerd in Sam Wanamaker’s playhouse, onderdeel van The Globe. Van het toneelstuk zelf herinner ik me niet heel veel meer, maar de imposante zaal is moeilijk te vergeten. Tickets voor het theater zijn niet goedkoop en om die reden hadden we staanplaatsen. Niet ideaal, maar het voegt wel zeker wat toe aan het feit dat je in het theater van Shakespeare naar een voorstelling aan het kijken bent. Toch moet ik toegeven dat ik blij was toen de mensen voor ons weggingen. Zij hadden namelijk wel zitplaatsen, en toen ze niet meer terugkwamen na de pauze, konden wij hun plek innemen...


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page